Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hammarby vil ha AIKs poeng

I morgen faller dommen.

Råsunda var fylt opp av bråkmakere som gjorde alt for å stoppe kampen. Det klarte de ikke. Til slutt kunne kampen gjennomføres, og det endte 1-1. Men Hammarby vil ikke at AIK skal få poenget. De mener at klubben fortjener en såpass streng straff etter opptøyene på stadion.

Både UEFA og FIFA har mulighet til å komme med en slik straff, men det svenske fotballforbundet har ingen slike ris bak speilet.

- Vi bestemmer selv. Ingen står over oss i denne typen saker. Poengtrekk er ikke et alternativ, sier Björn Ahlberg i Sveriges Fotballforbund.

Både Hammarby og AIK kjemper for å unngå nedrykk.

Fjerner logoene

Samtlige av AIKs hovedsponsorer velger nå å fjerne sine logoer fra kamptrøyene. I stedet skal spillerne prydes av et antivoldsslagord.

- Vi krever at AIK Fotboll omgående presenterer en handlingsplan så vi framover slipper å bevitne scener som den i sammenheng med derbyet mellom Hammarby og AIK 18. oktober, skriver hovedsamarbeidspartnerne i en felles pressemelding.

- Vi oppfordrer alle tenkbare berørte parter, men framfor alt AIK, til å arbeide sammen mot de destruktive kreftene som hever seg over lov og orden, skriver de åtte hovedsponsorene.

I morgen blir det klart fra det svenske fotballforbundet hva slags straff klubben får etter tilskuerbråket mandag.

(®NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media