Hammer: - Stemmer ikke i bakken

Per i dag ligner ikke Kristian Hammer noen medaljekandidat: - Det stemmer på langt nær i bakken, sier han etter de første treningshoppene i OL-bakken.

Fortsatt ser det stygt ut med tanke på norske OL-medaljer i paradegrenen kombinert. De første treningshoppene viste liten bedring.

- Det gikk dessverre i samme retning som det har gått tidligere denne sesongen. Det er altfor langt fram til de beste. Vi må heve oss kraftig, slo kombinertsjef Vegar Granheim fast etter de første gjennomkjøringene i K90-bakken.

Kristian Hammer var den eneste av de norske som hadde ett hopp som under tvil kan kalles godkjent. Han landet på 88 meter i det siste svevet. Hele 20 mann var drøyere på lengden enn Bardu-løperen, med østerrikeren Christoph Bieler som lengst med 96 meter.

Jan Rune Grave var halvmeteren bak Hammer, mens Preben F. Brynemo og Sverre Rotevatn var enda mer beskjedne.

Sistemann i kombinerttroppen, Lars Andreas Østvik, var ikke i aksjon i det første treningspasset. Han ble blindtarmoperert for en drøy uke siden, men prøver seg igjen torsdag.

Han har på ingen måte gått seg ut av laget, men mye tyder på at de fire førstnevnte skal forsvare de norske fargene lørdag morgen.

- Jeg begynner å merke at det er i gang, men det stemmer på langt nær i bakken. Jeg føler at jeg har nærmet meg litt, så jeg må fortsette der slapp, sa Hammar til NTB.

Trøsten må være at langrennsformen synes å være fryktinngytende for Hammer.

- Det blir spennende å se hvor god langrennsformen egentlig er. Jeg føler meg i hvert fall pigg og gjorde det bra her i høyden i fjor, fortsatte Hammer som åpnet denne sesongen med tredjeplass i Kuopio, men som senere bare er blitt dårligere og dårligere. NM sto Hammer over for å ta OL-oppladningen i Spania.

(NTB)