Hammer la opp på 30-årsdagen

Gir seg som kombinertløper.

(Dagbladet.no): Kristian Hammer fikk det ikke til i OL. I går fylte han 30 år. Han brukte bursdagen sin til å bestemme at mesterskapet er hans siste. Nå legger han opp, skriver Nordlys.

- Utover vinteren er jeg blitt mer og mer sikker på at dette var min siste sesong. Jeg har rett og slett ikke motivasjon til å satse videre, sier Hammer til avisa.

Hammer kan se tilbake på fire seirer i verdenscupen, samt individuell sprintbronse og gull i lagkonkurransen i VM i fjor.

- Individuell medalje i et mesterskap har bestandig vært målet. Det greide jeg i Oberstdorf. Det er nok min største prestasjon. Det var dessuten veldig mange som hadde avskrevet meg, men jeg kom tilbake, sier Hammer.

Kombinertløperen vil nå vurdere om han skal bli i kombinertmiljøet - som trener. Han kommer trolig til å søke Olympiatoppens topptrenerkurs til høsten.

VM-BRONSE VAR HØYDEPUNKTET: Kristian Hammer legger opp. I fjor fikk han målet oppfylt, en individuell medalje i VM. Foto: Scanpix
VM-BRONSE VAR HØYDEPUNKTET: Kristian Hammer legger opp. I fjor fikk han målet oppfylt, en individuell medalje i VM. Foto: Scanpix Vis mer