Hammer på 21. plass

Finnen Jakko Tallus leder etter det kombinerte hopprennet i OL. Kristian Hammer er beste nordmann på 21. plass.

Tallus satte bakkerekord i første omgang med et hopp på 100,5 meter. Han slo av til 95,5 meter i andreomgangen, men det ga 267,5 poeng. Han har 48 sekunder til gode på østerrikeren Mario Stecher før langrennet søndag. Østerrikeren hadde 97 og 96,5 meter i hoppingen og fikk 258 poeng.

Tredjeplassen etter hopprennet gikk til Tallus' landsmann Samppa Lajunen. Han klarte 97 og 95 meter og fikk 257 poeng. Han har 53 sekunder å ta inn på Tallus i langrennet.

Kristian Hammer lå på 10. plass etter første omgang etter et hopp på 92 meter, men han klarte ikke å følge opp i andreomgangen og falt nedover på listene. Han endte han på 221,5 poeng og starter tre minutter og 50 sekunder bak Tallus i søndagens langrenn.

- Jeg fikk ikke det samme trykket i andrehoppet som jeg hadde i første. Nå blir det bare å gi full gass i langrennet søndag og se hvor langt det holder, sa han til NRK etter hoppingen. Han la ikke skjul på at han var skuffet.

  • De andre norske deltakerne, Jan Rune Grave, Preben Fjære Brynemo og Sverre Rotevatn, endte langt ned på listene etter svak hopping.

    (NTB)