Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hammerseng-Edin skal lære boksing av Brækhus

- Det første må bli å lære seg å dukke.

KØBENHAVN (Dagbladet) I dag veide Cecilia Brækhus og Jennifer Retzke inn i København, før morgendagens kamp i Falconer Hall.

Som alltid når Brækhus veier inn har hun med seg de fire beltene sine, men da teamet manglet to personer til å bære beltene stilte Gro og Anja Hammerseng-Edin spontant opp.

- Vi var egentlig bare her for å hente billettene våre til kampen, men når vi ble spurt om å bære beltene sa vi selvfølgelig ja, sier Gro med et smil.

- Det var stas - De var overraskende tunge, det var veldig statisk trening, men det er veldig kult at hun må ha med beltebærere fordi hun har så mange belter, sier Anja.

- Men var en stolthetsfølelse, det er jo Cecilia Brækhus, hun er helt rå. Jeg synes det var litt stas, fortsetter hun.

De kjente ikke Brækhus personlig før de møtte henne i dag, men rakk i løpet av innveiingen å avtale at Brækhus nå skal lære bort litt boksing til håndballstjernene.

- Nå har hun bydd opp til kamp, hun skal lære meg litt, sier Anja fornøyd.

- Vi skal kanskje ikke i ringen, men i hvert fall trene litt. Jeg har en boksepute hjemme som jeg slår litt på, men Cecilia mente det var litt annerledes når noen slo tilbake, så da får jeg oppleve det også.

- Hvordan tror du det kommer til å gå?

- Hun må begynne helt på null med meg, så hun må lære meg grunnelementene. Det første jeg må lære meg er å dukke.

- Kan bli interessant - Ja, nå har vi avtalt at jeg skal lære bort litt. Det kan jo bli interessant. De er jo kjempetrent og har jo vanvittig konkurranseinstinkt, så jeg lurer jo litt på hva jeg har begitt meg ut på, sier Brækhus og ler.

- Jeg må kanskje passe på at de ikke tar helt av.

Og boksedronningen tror de kommer til å håndtere boksingen helt fint.
- De kommer til å få det til, de har fysikken, så får jeg lære de teknikken. 

- Kicke litt adrenalin Og Hammerseng-Edin gleder seg til å se Brækhus live i Falconer Hall i morgen.

- Jeg har bare sett på tv-skjermen, men jeg gleder meg til å se det live, jeg har en forventning om at det vil kicke inn litt adrenalin bare av å se på, sier Anja.

De har stor respekt for det Brækhus har oppnådd.

- Jeg ser på henne som en superseriøs proff idrettsutøver, jeg har veldig respekt for det hun gjør, sier Gro.

- Jeg synes hun er en flott ambassadør for norsk idrett, følger Anja opp.

• Lørdagens boksestevne sendes i sin helhet på Viasats pay-per-view-plattform. Proffdebuten til Kai Robin Havnaa og kampen til Alexander Hagen går direkte på Viasat 4 fra kl. 21. Cecila Brækhus sin VM-kamp, samt junior-VM-kampen til Tim-Robin Lihaug, vises bak betalingsløsningen, som koster 299 kroner.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling