Hammerseng gir seg på landslaget

Skal prioritere familien.

GIR SEG: Gro Hammersengsom  har spilt sin siste landskamp. Nå skal hun prioritere familien.
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
GIR SEG: Gro Hammersengsom har spilt sin siste landskamp. Nå skal hun prioritere familien. Foto: Gorm Kallestad / ScanpixVis mer

Gro Hammerseng (32) gir seg på kvinnelandslaget i håndball, melder TV 2.

Hammerseng ønsker å prioritere Larvik og familien. Hun er samboer med lagvenninnen Anja Edin, og de fikk sønnen Mio sammen i februar i fjor. - Det er vanskelig. Jeg liker å spille på landslaget, og det har vært mange fine opplevelser. Men nå er det Anjas tur, sier Hammerseng til TV 2.

Diskutert De har diskutert hvem som skal satse på landslaget og har bestemt at det er Edin som skal fortsette med landslagsspill. Hammerseng har gitt beskjed til landslagsledelsen om at hun ikke lenger skal spille med flagget på brystet. Edin kom tilbake på landslaget i fjor. Hun var med på det norske sølvlaget i EM i desember. - Jeg kjenner litt på presset nå, men jeg gleder meg. Hvis hun ville vært med, hadde det vært gøy, men vi har diskutert og funnet ut at det er til det beste, sier Edin. Både klubb- og landslagsledelsen var villige til å legge forholdene til rette for at Hammerseng og Edin kunne satse på begge fronter. - Det er veldig alright at de i hvert fall sa at de ville prøve å tilrettelegge om vi ville satse begge to, men selv om lysten er der, er det nok lurest ikke å være med for min del, sier Hammerseng.

Veteran Hammerseng har spilt 167 landskamper og scoret 631 mål. Hennes siste kamp ble EM-finalen mellom Norge og Sverige i 2010. Da scoret hun fem mål i kampen som Norge vant 25-20. Den tidligere landslagskapteinen kan blant annet også vise til OL-gull fra 2008. Norges kvinnelandslag samles igjen i midten av mars for å spille turneringen mot vertsnasjon Frankrike, Danmark og Russland.

(NTB)