Hammerseng glad for norsk poeng

Gro Hammerseng kjemper en kamp mot klokka for å rekke den avgjørende VM-kampen mot Slovenia, og er glad Norge fortsatt har finalesjanser.

- Gro var bedre i ryggen onsdag enn kvelden før. Men jeg kan ikke si noe konkret om torsdag, sier landslagslege Ola Sand til NTB.

Det er fortsatt noe uklart hva slags skade landslagskapteinen har. Det kan være rent muskulært, en form for vridning eller en kombinasjon.

Hammerseng har slitt med ryggproblemer tidligere i høst. Hun fikk vondt mot Romania, og så måtte hun av banen etter bare fire minutter mot Tyskland tirsdag.

Onsdag kunne hun ikke spille mot Ungarn, et oppgjør hun fulgte i spenning fra tribuneplass. Etter en lang aften, der lyset gikk og Norge til slutt klarte 24-24, hadde hun følgende reaksjon til NTB:

- Det var helt sinnssykt spennende å se på, jeg kan ikke tenke meg noe mer nervepirrende enn å sitte og se på uten å være i stand til å gjøre noe som helst selv, sa hun.

- Jeg ville gjerne hatt to poeng, men er selvsagt glad for det ene. Drømmen om en VM-finale lever fortsatt, så får vi se hvor langt det rekker.

Hammerseng får nå blandingsbehandling - medikamenter, tøyning og massasje. Målet er å få henne kampklar til torsdag kveld.

(NTB)