Hammerseng sjef i begge ender

Gro Hammerseng toger fram. Styrer hun Norge mot VM-gull? I dag ble verdensmesteren Russland rundspilt og slått 34-26.

Hammerseng blomstrer i begge ender. Den nyutnevnte kapteinen spilte solid i en ny forsvarsrolle. Det ble russernes storspiller Anna Karejeva etter hvert helt borte. Mye av æren for det skal Hammerseng ha.

Og i angrep gikk hun foran med en glød, vilje og tøffhet få kopierer. Flere av hennes sju spillemål kom i kontringer der hun brøytet seg forbi svære russerinner.

Så toppet hun en knallkamp med å prikke ballen i krysset på et langskudd. -Jo takk, det gikk bra. Jeg er veldig fornøyd med laget. Vi spilte en flott kamp, sa Gro Hammerseng etter utklassingen.

- Jeg er veldig imponert over Gro. Jeg hadde ikke planlagt å bruke henne så mye, men det er viktig at det får sette seg når en spiller fungerer så godt, sier trener Marit Breivik.

Norge spilte godt, veldig godt. Men dette Russland er ikke klass e med 2001-utgaven (slo Norge 30-25 i VM-finalen).

Med godt over 20 tekniske feil bød motstanderen på en rekke «billige» scoringer til Norge.

På gang

Men trener Breivik kan glede seg over en tropp som er på god vei mot VM-formen.

Keeper Katrine Lunde spilte igjen meget bra. En rekke av baklengsmålene kom i duell med strekspillerne, og det er ikke lett å gjøre noe med.

Tvillingsøster Kristine er straffeekspert nummer én i laget. Lørdag scoret hun på seks av seks. Alle 7-meterne endte på nøyaktig samme sted, til høyre for keeperne.

En sikker straffeskytter kan bety forskjellen på gull og bronse i VM. Kristine Lunde har et repertoar til å score på det meste. Så er spørsmålet om hun makter å være like kald når det tetner til i verdensmesterskapet?

I firenasjonersturneringen på hjemmebane står Våg-spilleren med 100 prosent uttelling (9/9).

Tett kamp

Breivik tar ut VM-troppen tirsdag. Det er tøff kamp om plassene. Høyrevingen Ragnhild Aamodt spilte seg inn som høyaktuell med fem spillemål mot Russland.

Danmark-kampen søndag kan bety mye for flere av jentene. Hurtigtoget Linn-Kristin Riegelhuth og rutinerte Lina Olsson Rosenberg er ikke garantert plass til Kroatia. En stormatch mot erkefienden vil kunne hjelpe dem mye.

Danmark mangler flere nøkkelspillere og tapte 26-29 mot Ungarn lørdag. Fortsetter Norge den solide forsvarsjobben ligger det an til en ny triumf.

HELT SJEF: Gro Hammerseng var banens beste da Norge slo Russland i dag.
<B>VANT: Norge slo verdensmester Russland 34-26 i dag. Her rager Katja Nyberg høyest.