GULL-GRO TILBAKE: Gro Hammerseng feirer OL-gullet i Beijing. Siden har hun ikke spilt for landslaget, men nå er hun klar for comeback. Målet er EM i Danmark og Norge i desember. Foto: Philippe Huguen, AFP/Scanpix
GULL-GRO TILBAKE: Gro Hammerseng feirer OL-gullet i Beijing. Siden har hun ikke spilt for landslaget, men nå er hun klar for comeback. Målet er EM i Danmark og Norge i desember. Foto: Philippe Huguen, AFP/ScanpixVis mer

Hammerseng tilbake på landslaget

Sikter mot EM på hjemmebane i desember.

|||

Gro Hammerseng gjør comeback på håndballandslaget. Hun spilte sist for Norge da jentene tok OL-gull i Beijing i 2008.

Hammerseng har 149 A-landskamper for Norge. Det er blitt 585 scoringer for 30-åringen. Hun vender hjem til norsk klubbhåndball i sommer. Heretter skal hun og samboer Katja Nyberg spille for Larvik.

I desember er det EM på hjemmebane i Lillehammer. Det blir Hammersengs første mesterskap i comebacket.

Første samling med Thorir Hergeirssons mannskap blir i Sandefjord 6.-9. mai.

Norges Håndballforbund vil bekrefte Hammersengs comeback senere i dag.

Ikke presset

- Dette er et valg Gro har kommet fram til på egen hånd. Hun har ikke vært under press. Nettopp det var viktig for landslaget, sier landslagstrener Thorir Hergeirsson i en kommentar. 

Det er delvis skader og delvis prioritering av klubblaget Midtjylland som har vært årsak til Hammersengs pause fra landslaget.


En avgjørelse om comeback har drøyd ut, men i dag kom endelig beskjeden om at 30-åringen fra Gjøvik igjen er tilgjengelig.

Hammerseng blir garantert en viktig spiller forsvarsmessig og ikke minst i kontringsspillet. Hun er også en naturlig ledertype.

Gir et løft I VM i Kina ble Norge treer. Hammerseng kan være en avgjørende spiller som gjør at håndballjentene løfter seg opp det lille hakket de trenger for å kunne kjempe om gull under EM i Norge og Danmark.

Gro Hammerseng nyter stor respekt i håndballmiljøet. Hun debuterte for Norge under europamesterskapet i Romania i 2000.

Hun har spilt for Gjøvik og Vardal samt danske Midtjylland, som tidligere het Ikast-Bording.


(NTB)