TOMMELEN OPP FOR EN ANNEN. Frode Hamre tror heller han vinner med en stor outsider enn med en stor favoritt på lørdag. Foto: HESTEGUIDEN.COM.
TOMMELEN OPP FOR EN ANNEN. Frode Hamre tror heller han vinner med en stor outsider enn med en stor favoritt på lørdag. Foto: HESTEGUIDEN.COM.Vis mer

Hamre med sterke advarsler

Tror mer på en outsider og mindre på favoritten.

||| • Klikk her og grip sjansen til å vinne store gevinster på hest!

Frode Hamre (46) advarer dobbelt foran V75-omgangen på Sørlandet Travpark.

- Jeg mener det er feil at Cream Of Arnie skal være favoritt. Jeg har mye mer tro på at jeg kan vinne med Highfive Kemp, forteller Hamre til Dagbladet.

Og han har spennende nytt når det gjelder Highfive Kemp.

- Han har alltid gått med fire jernsko. Lørdag går han skoløs for første gang.

- Det skal gjøre ham enda rappere i steget. Han var også tynt jobbet foran det forrige løpet. Og han har sett veldig fin ut etterpå. Jeg har en god magefølelse, sier Hamre.

Vant og tapte sportrekningen

Highfive Kemp har trukket innersporet.

Hamre mener han har en god sjanse til å ta teten i V75-3.

- Jeg gjør i alle fall alt for å få den posisjonen. Greier jeg det, tror jeg på en god vinnersjanse. Men går det ikke, så blir det et fint løput av det. Han kan vinne uansett. Jeg gleder meg, forteller Hamre.

Han ser ikke like lyst på vinnersjansen med Cream Of Arnie som spillerne markerer til favoritt.

- Han har feil forutsetninger fra spor åtte. Jeg kommer til å ta det pent innledningsvis. Han skal ikke gå utvendig for lederen på lørdag.
Dermed blir det hele svært sjanseartet. Alt må klaffe med høyt tempo i løpet, og at vi får de rette ryggene å gå etter. Det er også tre-fire svært bra hester i løpet. Han var riktignok unnskyldt sist i sølehavet på Forus. Han taper ikke for en hest som Atlantic Ås normalt. Men uansett er det vriene forutsetninger på Sørlandet Travpark denne gang, mener Frode Hamre.

Fri for kreften
Han ser lyst på livet nå. Han er helt fri for den lumske kreftsykdommen som har plaget ham.

- Jeg føler meg sprek som en unge, sier han.

Samarbeidet med Lars Magne Søvik har opphørt, og Hamre fortsetter på egenhånd.

- Nå fortsetter jeg her i Larvik med de flinke jentene mine. Det blir spennende. Jeg har 30 hester i trening. Det er jeg fornøyd med. Men det er alltid plass til noen til. Om det er en god hest eller en ny hesteier, så finner jeg plass, smiler alltid sympatiske Frode Hamre.