Hamre mister stjernehesten

SOLVALLA (Dagbladet): Etter en av de råeste prestasjonene noensinne i norsk travsport ble Giant Touchdown en internasjonal stjerne med tredjeplassen i Elitloppet. Men gleden ble kortvarig for Atle Hamre. Han mister sin nye supertraver til Sverige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Det er bittert å miste en så fin hest. Som jeg handlet selv i Statene. Og som jeg har bygd opp til å bli det den nå er, sier Atle Hamre til Dagbladet.

Det ligger en fem år gammel momskrangel mellom eieren Lennart Bæverholm og norske myndigheter bak. Det har gjort Giant Touchdown svensk og ikke norsk.

- Jeg føler meg urettferdig behandlet av norske myndigheter, forteller eier Lennart Bæverholm til Dagbladet.
- For fem år siden importerte jeg travhesten Capital Star. Men uheldigvis ble den skadd og startet bare en gang. Jeg ble likevel pålagt å betale moms for hva hesten en gang var verdt. Og ikke den reelle verdien. Etter flere henvendelser gjennom advokatbistand, sto myndighetene steilt på sitt. Slik sluttet den saken. Og siden det har jeg ikke momset inne noen ny hest til Norge.

- Jeg synes veldig synd på Atle Hamre i denne saken med Giant Touchdown. Han har hele æren for at jeg eier hesten i dag.
Jeg vil ikke spenne bein på Atle og vil kanskje sørge for at han kan opprette en filial i Sverige. Eller at han får kjøre hesten i de store internasjonale løpene, sier Bæverholm.

- Det er trist å miste en slik supertraver, det kunne blitt så mye moro for norsk travsport framover, sier Atle Hamre til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer