Hamres iskalde farvel

JARLSBERG (Dagbladet): På en vintervåt og nitrist lørdagskveld kjørte mannen med gullhjelmen - Atle Hamre (40) - det som kan bli hans siste travløp på lang, lang tid.

Mer eller mindre akutt ryggtrøbbel til tross: Det var en tilsynelatende selvsikker og kampklar Hamre som stilte opp på Jarlsberg Travbane i går for å kjøre sine siste løp. Sportslig gjorde Hamre sine saker brukbart med en seier, to andreplasser og en fjerdeplass.

- Jo da. jeg er fornøyd. Det er jo ikke bare meg her, sa han etter at siste løp var over. I hestemiljøet bak ved stallene på Jarlsberg vanket det både godord og klapp på skuldra til den utstøtte helten.

Blir hjemme

Noen lang ferie blir det ikke snakk om. Nå bærer det hjem til Sandefjord og til jobben med hester og folk i Stall Hamre.

På spørsmål fra Dagbladet om det ikke var veldig godt med en seier i dette som kan bli hans siste løp på ti år, svarte Hamre:

- En seier var bra. Men jeg har 2000 fra før. Seieren i lagmannsretten vil bli mye, mye større. Så stor.

Hamre viser med begge hendene utstrakt hvor knusende han forventer at seieren i ankesaken vil bli. Om den kommer opp.

- Hvordan ser du på ankemuligheten?

- Den 19. januar kan jeg si mer. Da vil lagmannsretten få dokumentene. Her skal vi vise dem, svarer Hamre og mer enn antyder at han har flere ess i ermet etter det knusende nederlaget i Sandefjord byrett.

Her ble Atle Hamre - en av travsportens største etter Ulf Thoresen - dømt til fem års fengsel for utpressing av sin tidligere venn og kompanjong Thor Christensen. I tillegg ble Hamre dømt til å tilbakebetale ekskameraten 18 millioner kroner.

Dommen

Men Hamre nekter å tro at han har tapt:

- Jeg er uskyldig. Det skal jeg bevise. Den seieren vil bli min aller største noensinne, sier han og tar seg til sin vonde rygg.

- Men dommen står der, du må da forholde deg til den?

- Jeg tar den til etterretning. Men den er ikke rettskraftig. Vi har anket og her vil sannheten seire, svarer Hamre.

Travkongen lover at han ikke kommer til å forlate Norge på sikt dersom den lange fengselsstraffen samt utestengelsen til Travselskapet blir stående.

- Jeg venter svar fra Travselskapets appellutvalg i neste uke. Får jeg ikke medhold, går jeg til namsretten. Selv forholder jeg meg til Norges lover. Det bør også Det Norske Travselskap gjøre.

På spørsmål om hva Hamre mener om Travselskapets håndtering av hans sak, svarer Hamre:

- Hva jeg mener om det passer seg ikke på trykk.

EXIT HAMRE: Atle Hamre tar av seg hjelmen og pakker sammen etter at det hele er over.