Hamrén: - Helt feil

RBK-treneren er lite imponert over dømmingen til Brage Sandmoen

• Bodø/Glimt - Rosenborg 1-1 (0-0)

ASPMYRA (Dagbladet.no): Rosenborgs svenske trener var ikke nådig mot dommer Brage Sandmoen etter fredagens poengdeling i Bodø.

- Jeg har sett episodene på TV, og jeg mener det er helt feil å vise ut Fredrik Stoor, tordnet Hamrén overfor Dagbladet.no etter kampslutt.

Stoor så rødt 

Rosenborgs svenske EM-spiller fikk nemlig bare med seg drøyt 45 minutter av kveldens tippeligabatalje på Aspmyra. Like før pause fikk Fredrik Stoor sitt andre gule kort for dagen, etter å ha felt en Trond Olsen på vei gjennom bortelagets forsvar.

Det første gule fikk svensken allerede før minuttet var gått, da en heftig gestikulerende assistentdommer gjorde hoveddommer Brage Sandmoen oppmerksom på en situasjon hvor nevnte Stoor og Olsen var involvert.

Enden på visa ble at Sandmoen viste Stoor det gule korte, noe som senere skulle vise seg å bli skjebnesvangert. Trener Erik Hamrén skjønte ikke særlig mye av akkurat den avgjørelsen.

-Vi ble hardt straffet av dommeren i dag. Han må være sikker når han dømmer på sånt. Jeg har vanskelig for å forstå det, i alle fall. Spesielt når det gjelder det første gule kortet, sa trener Hamrén etter kampen.

FRA EM TIL UTVISNING: Kontrasten kunne neppe vært større for Fredrik Stoor som for to uker siden la målgivende til Zlatan mot Spania til rødt kort etter to fellinger av Trond Olsen på Aspmyra. Her skjønner svensken hva som er i gjære når dommer Brage Sandemoen tar seg til brystlomma. Foto: Robin Stangeland/Scanpix
FRA EM TIL UTVISNING: Kontrasten kunne neppe vært større for Fredrik Stoor som for to uker siden la målgivende til Zlatan mot Spania til rødt kort etter to fellinger av Trond Olsen på Aspmyra. Her skjønner svensken hva som er i gjære når dommer Brage Sandemoen tar seg til brystlomma. Foto: Robin Stangeland/Scanpix Vis mer

Til tross for at Rosenborg måtte spille med ti mann i en hel omgang, maktet trønderne å ta med seg ett poeng i sekken hjem til Trondheim. Trener Hamrén var fornøyd med alt annet enn dommer Sandmoen etter kampen.

- Jeg syns vi har god kontroll fram til utvisningen, og spillerne utviser god moral. Vi skaper også nok sjanser til å vinne i dag, men vi skårer rett og slett litt lite mål for tiden.

Han er dog ikke bekymret for den manglende dyktigheten foran mål.

- Vi må bare jobbe videre. Fortsetter vi å skape sjanser, så kommer også målene til slutt. Jeg hadde vært mer bekymret om vi ikke skapte sjanser, sa Hamrén, som også har ambisjoner om å tette tomrommet etter Yssouf Koné som er klar for rumenske CFR Cluj.

- Vi håper å få inn en erstatter i dette vinduet. Det er noe vi jobber med akkurat nå, sa Hamrén etter kampen.

Skremte kyllinger 

Åpningen på kampen var imidlertid ganske så sjansefattig, hvor Rosenborg hadde ballen mest dog uten å skape det helt store. Etter hvert som omgangen skred fram tok trønderne over det meste av banespillet, mens de helgule vertene stort sett ble løpende etter som skremte kyllinger.

Abdou Razack Traore burde ha sendt trønderne i ledelsen da han alene foran Pavel

Hamrén: - Helt feil

Londaks mål blåste ballen høyt over etter 35 minutter av første omgang.

De sort/hvite fra Trondheim spilte seg til flere brukbare muligheter, mens et tafatt Bodø/Glimt hadde mer enn nok med å forsvare seg.

Så, rett før pause ble hurtigtoget Trond Olsen felt på vei gjennom bortelagets forsvar.

Synderen var nevnte Fredrik Stoor, som hadde gult kort fra før. Dermed ble det en tidlig dusj på svensken, og Rosenborg måtte dermed starte andre omgang med én mann mindre på banen.

Hjemmelaget åpnet ballet 

Var første omgang statisk og kjedelig, ble andre omgang desto mer dynamisk og spennende.

Bodø/Glimt hadde ristet av seg det verste sjokket etter en tafatt første omgang, og viste seg fra en mer offensiv side i starten av andre. Et par varselskudd fra Trond Olsens venstrefot var nok til å ryste Rune Almenning Jarstein, som vel knapt ble varm i første omgang.

Så, etter kvarteret av andre omgang, lyktes hjemmelaget.

Midtbaneterrieren Thomas Rønning kranglet til seg plass i bortelagets sekstenmeter, og ekspederte headingen fra Thiago Martins med kneet forbi Jarstein og inn i nettmaskene. 1-0.

Det var Rønnings første mål i Tippeligaen, for mannen som spilte i 2.divisjon så sent som i fjor høst. Men etter kampslutt ergret den sindige trønderen seg mest over skuddet som gikk i stolpen på 1-1.

- Det gikk noen tanker gjennom hodet da jeg så den gå i stolpen. Men det får jeg ikke gjort noe med nå, selv om det var utrolig bittert der og da. Det var i det minste fantastisk godt å skåre mål, smilte 22-åringen til Dagbladet.no etter kampslutt.

Rosenborg svarte imidlertid ganske så umiddelbart på Rønnings 1-0-mål, da Vadim Demidov kriget inn utlikningen etter et hjørnespark bare få minutter senere.

Rosenborg kom godt 

Mot slutten av kampen var Glimt det beste laget, og Rosenborg ble slitne med 10 mann på banen. Begge lag hadde imidlertid kvalifiserte forsøk på mål, dog uten at det gav tellende resultat. Dermed ebbet kampen ut i poengdeling, noe begge lag skal si seg sånn moderat fornøyd med ut fra kampens gang.

Glimt-trener og eks-RBK-er Kåre Ingebrigtsen var heller ikke veldig misfornøyd med poengdeling etter kampslutt.

-Vi møter jo et bra lag, og er heldige som går til pause med 0-0. Da er Rosenborg bedre enn oss. Men vi er såpass mye bedre enn dem i andre at vi bør vinne kampen. Men alt i alt er det helt ok med ett poeng, sa Ingebrigtsen.

NB! Bjørn Tore Kvarme fikk ti minutter på banen i sin avskjedskamp, og ble hyllet av tilreisende rosenborgsupportere etter kampen.

HVORFOR?!: Erik Hamrén var veldig misfornøyd med avgjørelsen om å vise ut Fredrik Stoor.
FØRSTE SCORING: Thomas Rønning (t.h.) løper av gårde og feirer sitt første tippeligamål sammen med Trond Olsen mens Rune Almenning Jarstein fortviler.