Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hamrén: - Nå ser det veldig bra ut

Senket Stabæk, men nekter å snakke om gull.

BANKET BALLEN I KRYSSET: Marek Sapara sendte Rosenborg i føringen med et perlemål etter et kvarter på Telenor Arena. Stabæk hadde ballen mye, men RBk vant til slutt fortjent og holder fjellstø kurs mot seriegull.
Foto: Kyrre Lien / Scanpix
BANKET BALLEN I KRYSSET: Marek Sapara sendte Rosenborg i føringen med et perlemål etter et kvarter på Telenor Arena. Stabæk hadde ballen mye, men RBk vant til slutt fortjent og holder fjellstø kurs mot seriegull. Foto: Kyrre Lien / Scanpix Vis mer

||| TELENOR ARENA (Dagbladet.no): Stabæk — Rosenborg 1-2.

Svært, svært mye skal gå galt om ikke seriemesteren 2009 heter Rosenborg Balklub. I en underholdende toppkamp av høy klasse tente Torstein Andersen Aase håpet for Stabæk, men sluttspurten kom for seint for den regjerende mesteren.

En Sapara-kanon og en klinisk Demidov-avslutning var nok til at RBK kunne innkassere tre nye poeng og skrive 23 seriekamper på rad uten tap.

Ingen vil snakke om gull, men smilene kommer kjapt når det evige spørsmålet atter en gang reises.

- Ser veldig bra ut
- Nils Arne Eggen snakket om høstinga av poteter i Orkdal, og det er ikke gjort ennå. Men det er klart det ser veldig bra ut nå, sier en fornøyd RBK-trener Erik Hamrén etter kampen.

Kaptein Mikael Dorsin prøver seg på en innøvd frase, men innrømmer at mye skal å galt om ikke gullet ender på Lerkendal i høst.

- Det er små  marginer i fotball, men nå ser det veldig bra ut for oss, det er klart. I dag gjorde vi en svak første ogang, men kom bedre inn i kampen etter hvert. Det var vel en morsom kamp, sier den svenske backen.

For moroa startet umiddelbart i hallen på Fornebu.

Sapara med drømmemål
Før stadionuret hadde rundet fire minutter hadde Daniel Nannskog allerede rukket å misbruke to gigantmuligheter alene med Rune Almenning Jarstein.

Veteran-svensken satte den første rett på RBK-keeperen og da han fikk en identisk mulighet minuttet seinere ble den siste berøringen litt for lang - og vinkelen på mål for skrå.

«- Dette var min beste kamp i år, bortsett fra at jeg ikke coret. Bevegelsene og «poweren» var tilbake. Det var deilig, sier Nannskog.»

Da den første blaa bølgen hadde stilnet var det derimot dags for gjenfødelsen av et slovakisk høyrebein av ypperste klasse.

Skjelbred, Iversen og Dorsin kombinerte seg fint fremover i banen og ballen endte hos Marek Sapara på 25 meter.

0-2: Her setter RBKs Vadim Demidov (ikke i bildet) inn 0-2 i Stabæks keeper Jon Knudsens (liggende) mål.
Foto: Kyrre Lien / Scanpix
0-2: Her setter RBKs Vadim Demidov (ikke i bildet) inn 0-2 i Stabæks keeper Jon Knudsens (liggende) mål. Foto: Kyrre Lien / Scanpix Vis mer

27-åringen fikk god tid til å lade og banket ballen vakkert opp i lengste kryss og forbi landslagskeeper Jon Knudsen i Stabæk-målet.

Annan i bråk
Spillet fortsatte med å bølge fram og tilbake i en morsom første omgang på Telenor Arena. Mikkel Diskerud og Daniel Nannskog kunne utliknet for Stabæk, mens hos gjestene ble Trond Olsen ofte sørgelig alene i kamp med gode Segerström og Rogne.

Like før pause ville RBK-spillerne ha rødt kort på Fredrik Berglund. Tidligere Stabæk-terrier Anthony Annan kakket spissen på hælen, og svensken svarte med å lange ut en arm og dytte RBK-spilleren i bakken.

Annan overspilte, men det spørs om Berglund var heldig som slapp unna med gult kort i den situasjonen.

- Det var fjerde gangen han sparket meg i akillesen og et sted går grensa også for meg. Jeg tåler mye dritt, men det rant over for meg til slutt, sier Fredrik Berglund til Dagbladet.

Demidov doblet
Andre omgang startet som den første: med en presis ball på en bakromjagende Daniel Nannskog.

Og igjen blokkerte RBK-forsvaret avslutningsforsøkene.

Og stormløpet vi kunne forvente mot Rune Almenning Jarstein lot vente på seg.

I stedet var det serielederen som tok over på Fornebu og satte press på et hjemmelag som sleit med å holde trykket oppe.

Timen var akkurat passert da Vadim Demidov satte spikeren i Stabæk-kista.

En aktiv Trond Olsen fikk slått på tvers inn i feltet og ballen havnet etter en task Iversen-berøring  hos en rettvendt Demidov.

MOT GULL: Rosenborgspillerne jubler seieren.
Foto: Kyrre Lien / Scanpix
MOT GULL: Rosenborgspillerne jubler seieren. Foto: Kyrre Lien / Scanpix Vis mer

Midtbanekrigeren la ballen til rette og hamret inn tomålsledelsen ned i korthjørne.

- Vi var bedre i andre omgang og lager to fantastisk fine mål. Vi har mange vinnerskaller på laget nå, og det ga oss seieren i dag, sier RBK-trener Erik Hamrén.

Aase-scoring ikke nok
Den siste halvtimen hadde RBK god kontroll, selv om Daniel Nannskog misbrukte en ny stor mulighet da han avsluttet i stolp fra skrått hold. I den andre enden av banen burde Trond Olsen ha økt RBK-ledelsen, men hurtigtoget misbrukte tre feite muligheter alene med Jon Knudsen.

- Vi burde ha drept kampen. Man får ikke større sjanser enn det der, sier Hamrén.

Innbytter Torstein Andersen Aase tente håpet i Stabæk-leieren åtte minutter før full tid, men sluttspurten kom for seint.

Det endte med tre nye RBK-poeng og fortsatt fjellstø gullkurs for Rosenborg.

- Jeg sa det for tre måneder siden, men sier det gjerne igjen: Gratulerer med gullet, Rosenborg! sier Stabæk-spiss Daniel Nannskog.

Erik Hamréns menn leder nå serien med 10 poeng foran Molde, og har i tillegg en kamp til gode. Stabæk blir stående på fjerdeplass.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling