Hamrén er RBKs nye trener

På plass 1. juni.

(Dagbladet.no): Så er endelig RBKs trenerspørsmål løst.

I dag melder Rosenborgs hjemmeside at Erik Hamrén overtar laget neste sommer. Fram til 1. juni fortsetter svensken i danske Aalborg.

Fram til 2010

Hamrén har skrevet under en kontrakt fram til 2010, signaturen kom på plass i København i går.

- Det føles riktig bra, jeg synes det er en skikkelig utfordring. RBK er en storklubb i Skandinavia og blir møtt med respekt i resten av Europa også, sier Hamrén til klubbens nettside.

Fram til 50-åringen ankommer Lerkendal blir laget styrt av vikartrener Trond Henriksen.

Rosenborg har vært på trenerjakt siden en gråtende Knut Tørum måtte gå i høst, og fikk for to uker siden endelig nei fra førstevalget Trond Sollied.

Hamrén har vært koblet til RBK tidligere i desember, etter at han styrte Aalborg til toppen av dansk serie. Også Helsingborg skal ha vært interesserte i 50-åringen.

SUKSESS I DANMARK: Erik Hamrén er ansatt som ny trener i RBK. Svensken leder for tida dansk superliga med Aalborg. Foto: Scanpix
SUKSESS I DANMARK: Erik Hamrén er ansatt som ny trener i RBK. Svensken leder for tida dansk superliga med Aalborg. Foto: Scanpix Vis mer

Hamrén er svensk cupmester som trener for AIK (1996 og 1997) og Ørgryte (2000). Som RBK-trener vet han at suksess kanskje ikke er nok, på Lerkendal kreves det god fotball.

Mange sjanser og mål

- Jeg vil jo gjerne gjøre det så på en så underholdende måte som mulig. Spille underholdende fotball med mange sjanser og mål, da blir det også morsommere for publikum. Men det avhenger jo av troppen, og kvaliteten på spillerne. Likevel er målet offensiv og underholdende fotball, sier Hamrén til RBK.no.

RBK-styreleder Terje Svendsen er lettet over at trenerjakten er over.

- Jeg er veldig godt fornøyd med å ha fått på plass en erfaren hovedtrener, som har samme fotballfilosofi som oss. Han står for artig offensiv fotball, og han dokumenter jo resultat gjennom å toppe ligaen i Danmark, sier Terje Svendsen til RBK.no

4-4-2 på Lerkendal framover?

RBK-direktør Erik Hoftun antyder at med Hamrén er ikke trønderne lenger noe reint 4-3-3-lag.

- Vi har diskutert dette mye underveus. Vi hadde tre muligheter. Enten fortsette i Nils Arne Eggen-sporet og spille 4-3-3, eller finne noe helt nytt med nytt verdisyn. Den tredje muligheten var å finne noe midt i mellom, og det føler jeg vi har gjort med Erik Hamrén. Jeg ser ikke for meg at vi har spilt 4-3-3 for siste gang, det kan bli det både nå eller senere, også under Hamrén, sier Hoftun til klubbsida.

Hamrén er RBKs nye trener

I Danmark er Aalborg lei seg for å miste Hamrén, men glad for at svensken gir klubben et halvt års varsel.

- Ingen kan være i tvil om hva vi har ment og stadig mener om Erik Hamréns arbeid i AaB. Derfor tilbød vi også Erik en forlengelse utover kontraktutløp 31. desember 2008, men Erik har i stedet takket ja til utfordringen i Rosenborg. Det må vi akseptere, sier Aab-direktør Lynge Jakobsen til  Aalborgs hjemmeside.

Først skal Aab hente hjem seriegullet foran nesa på Ståle Solbakkens FCK.

- Vi skal bruke våren til å få de medaljene vi har ambisjoner om å hente. Det er viktig for meg få en god slutt, for det er veldig vemodig for meg å forlate Aab. Jeg har hatt en fantastisk tid her, sier Hamrén til det danske fotballnedstedet bold.dk.

Hamrén er RBKs nye trener
503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 573124265


Varnish cache server