Hamrén er rystet av skrekkskaden til Gustafsson

Stygg stempling i knehøyde.

|||(Dagbladet): Den tidligere Lyn-keeperen Eddie Gustafsson ble i går utsatt for en forferdelig stempling, som kommer til å holde ham på sidelinja i lang tid.

Kort tid før pause i bortekampen mot LASK Linz rykket Red Bull Salzburg-keeperen ut fra streken for å klarere et framspill. Like etter at han hadde fått foten på ballen, kom Linz-spiller Lukas Kragl inn i høy hastighet med foten hevet og fullførte stemplingsbevegelsen.

Både leggbeinet og skinnbeinet til Gustafsson ga etter for det voldsomme sammenstøtet og svensken ble liggende i gresset med voldsomme smerter.

- Det føles utrolig skummelt, sier Gustafsson ifølge Aftonbladet.

Ute i ti månederDen gamle tippeligahelten ble fløyet til sykehuset i ambulansehelikopter og gjennomgikk i går kveld en operasjon, som var vellykket.

- Operasjonen gikk bra og uten komplikasjoner. Jeg har pratet med Eddie, men han er groggy og trøtt. Han sier «det føles utrolig skummelt, men jeg skal prøve å komme tilbake», forteller Salzburg-pressesjef Thomas Blazek.

Nå er landslagsspilleren trolig ute i så lenge som ti måneder.

- Jeg har ikke sett det selv, men det høres absolutt ikke pent ut. Mest av alt er dette synd for Eddie, som har stått veldig bra for klubblaget. Men det er selvfølgelig også trist for landslaget, sier landslagssjef og Rosenborg-trener Erik Hamrén til Expressen.

Gustafsson har spilt ti landskamper, deriblant den siste - mot Wales.

- En sterk personJohan Dahlin spilte sammen med Gustafsson i Lyn. Også han blir lei seg når han hører om skaden til keeperkollegaen.

- Jeg kjenner Eddie godt og blir veldig lei meg når jeg hører om dette. Det viktigste nå er at alle rundt ham gir ham støtte og hjelp, sier Dahlin til Expressen.

Selv om Gustafsson nå må belage seg på en lang og tung vei tilbake til fotballen, tror Dahlin han har det som kreves i en slik opptreningsperiode.

- Eddie er en sterk person. Nå vet jeg ikke hvor alvorlig dette er, men jeg har alltid tro på Eddie og det har jeg også nå, sier Dahlin.

Utrolig nok slapp Lukas Kragl unna med gult kort, og han kunne dermed fullføre kampen.

- Jeg er utrolig lei meg for det som har skjedd. Det var ikke med hensikt, sier Kragl.

TAKKER FANSEN: Eddie Gustafsson applauderer tilbake mot fansen, mens han blir trillet av banen. Foto: REUTERS
TAKKER FANSEN: Eddie Gustafsson applauderer tilbake mot fansen, mens han blir trillet av banen. Foto: REUTERS Vis mer