Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hamrén etter to tap og ras på FIFA-rankingen: - Vi burde fått skryt, ikke kritikk

Landslagssjefen blir beskyldt for å holde øynene lukket.

FORSTÅR IKKE KRITIKKEN.Foto: Jonas Ekströmer / TT/NTB Scanpix.
FORSTÅR IKKE KRITIKKEN.Foto: Jonas Ekströmer / TT/NTB Scanpix. Vis mer

(Dagbladet): - Det er sårt med kritikk. Når jeg føler vi burde fått skryt, sa en hardt presset Erik Hamrén på pressekonferansen da han fredag presenterte den svenske landslagstroppen foran de to siste kampene i EM-kvaliken mot Liechtenstein og Moldavia.

Svensk presse har kritisert landslagssjefen i temmelig krasse ordelag etter to svake kamper i  EM-kvaliken. Det svenske landslaget ligger på playoffplass etter at laget tapte 1-4 hjemme mot Østerrike og 0-1 borte mot Russland.

Sverige skal ut mot gruppas to svakeste lag. Men med full pott og seks poeng i de to kampene, må Hamrén uansett håpe på at gruuppetoer Russland avgir poeng for å komme direkte til EM-sluttspillet. Men det skal holde hardt. Russland har igjen Modavia borte og Montenegro hjemme.

Expressen går langt i dagens kritikk av den svenske landslagssjefen og mener at Hamrén har holdt øynene lukket for lenge.

Hamrén forsøkte å motivere til en felles innsats og oppbacking av et sårbart landslag under pressekonferansen.

Det imponerte ikke Expressens journalist Mathias Lühr.

Avisa mener at Hamrén har satset for lenge på at gamle helter fortsatt skulle levere.

Hamrén selv er av motsatt oppfatning og mener at laget burde fått skryt.

- Vi har skiftet veldig, veldig mye, sa landslagssjefen og forklarte det slik:

- Jeg som leder og ikke minst spillerne burde fått skryt. Jeg har vel foretatt tre reelle endringer i backlinjen, fordi jeg følte at dette må jeg endre på for å få det til å fungere. De øvrige endringstilfellene skyldes skader, avstengninger, sykdom eller at noen har lagt opp.

Gårsdagen smertet også ekstra for svenske fotballhjerter.

Landslaget falt som et lodd på FIFA-rankingen og stoppet først på 45. plass.

Expressen understreker at Sverige nå befinner seg under lag som Kap Verde og Costa Rica.

Norge gjorde et kraftig byks i riktig retning, klatret 35 trinn og passerte Sverige opp til 34. plass.

Den tidligere UEFA-toppen Lennart Johansson ga Hamrén kritikk for at han holder på veteranene, og ikke benytter flere fra U21-landslaget som han ser på som lyset i tunellen. Spesielt er Johansson misfornøyd med midtforsvarets prestasjoner og samarbeid.

På direkte spørsmål om Hamrén er rett mann for å styre skuta videre, svarer Johansson slik:

- Det er lett å svare nei på det. Men jeg tror jo at han virkelig forsøker. Men jeg vet ikke hvilke krefter som eventuelt ligger bak ham og påvirker.

Erik Hamrén sier til Expressen at han blir lei seg, fordi han mener at kritikken er feil og ikke basert på fakta.

Joker Guidetti Hamrén har også fått kritikk for at han har utelatt John Guidetti fra landslaget. Til tross for at Guidetti var god på U21-landslaget som tok EM-gull. Guidetti scoret mot Barcelona for sin nye klubb Celta Vigo. Han fikk et tolv minutters innhopp og kvitterte med det siste målet i 4-1 seieren.

Men nå er Guidetti med i troppen. Landslagssjefen begrunner både vrakingen og uttaket.

Erik Hamrén sa på pressekonferansen at Guidetti fortsatt har fått for lite spilletid i sin klubb.

- Men han har spennende egenskaper. Og det viste han ikke minst i innhoppet mot Barcelona med et veldig flott mål. Han er en spennende joker, sa Hamrén.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling