Hamrén gjør som latterliggjorte Høgmo

Vil ha mental trener til RBK.

(Dagbladet.no): Per Mathias Høgmo tok et oppgjør med vitsekulturen da flere av de ansatte på RBK-brakka likte å spøke med klubbens stadig voksende støtteapparat.

- Vi må få bygge opp kompetanse uten å bli hånet. Dette har jeg tatt opp internt i klubben, sa Høgmo til Dagbladet.no i mai 2006.

Nå gjør Erik Hamrén som sin forgjenger og utvider trenerteamet på Lerkendal, skriver Adressa.no.

- Det handler om helheten. Vi trenere kan både fysikk, kosthold og mental trening. Men vi får enda mer ut av dette og mer fokus på de enkelte tingene hvis vi har spesialister til å hjelpe oss, sier Hamrén.

Svensken vil hente inn både en mental og fysisk trener.

Må ha rett person

- En mental trener kan gjøre et godt lag enda bedre med sin kunnskap. Jeg har stor tro på dette.Men også her gjelder det å hente rett person. Det hjelper ikke med stort apparat hvis kjemien ikke stemmer, sier den populære treneren.

Det er spesielle situasjoner hvor en mental trener kan være til hjelp, tror Hamrèn.

VIL HA MENTAL TRENER: Erik Hamrèn tror en mental og fysisk trener vil utfylle ham selv. Foto: Gorm Kallestad/Scanpix
VIL HA MENTAL TRENER: Erik Hamrèn tror en mental og fysisk trener vil utfylle ham selv. Foto: Gorm Kallestad/Scanpix Vis mer

- For eksempel kan en spiller være veldig nervøs foran hver hjemmekamp med tanke på forventninger og trykk fra publikum. Det er ting han kan si til en mental trener, men ikke til meg fordi han er redd for å miste plassen på laget. Da kan den mentale treneren jobbe bort nervøsiteten, forklarer svensken.

Hamrén bygget et stort apparat også i tiden som Aalborg-trener.

Det oppholdet endte med gull i superligaen i 2008.

Hamrén gjør som latterliggjorte Høgmo
<B<VITSEKULTUR:</B> Per Mathias Høgmo likte dårlig at folk i klubben spøkte med at han utvidet klubbens støtteapparat.