Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hamrén hadde gullsigaren på innerlomma

Rosenborg er seriemestere fire runder før slutt.

ENDELIG: Erik Hamrén kunne endelig tenne gullsigaren etter at seriegullet ble sikret mot Molde. Foto: ARNT E. FOLVIK
ENDELIG: Erik Hamrén kunne endelig tenne gullsigaren etter at seriegullet ble sikret mot Molde. Foto: ARNT E. FOLVIK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| MOLDE (Dagbladet.no): Molde - Rosenborg 0-2.

Det er fire kamper igjen å spille, men Rosenborg er allerede seriemestere - etter at de i kveld slo erkerival Molde i jazzbyen.

Etter kampen danset og sang Rosenborg-spillerne foran supporterne på Aker Stadion. Endelig kunne de slippe gulljubelen løs.

- Det blir en annerledes feiring, men jeg tror spillerne skal finne på noe i kveld. Innen vi kommer hjem er alt i Trondheim stengt. Vi får ta det igjen en annen gang, sier trener Erik Hamrén til TV 2.

Han skal nemlig kjøre bil hjem i natt. Men en seierssigar blir det selvfølgelig. Han hadde den på innerlomma under kampen og dro den fram i intervjuet med tv-kanalen.

- Vi får rulle ned vinduet på vei hjem.

GULL NUMMER 21: Rosenborg har nå 21 seriegull. Foto: Svein Ove Ekornesvåg/SCANPIX
GULL NUMMER 21: Rosenborg har nå 21 seriegull. Foto: Svein Ove Ekornesvåg/SCANPIX Vis mer

Ubeseiret
Trønderne hadde også sikret seg gullet med uavgjort, men Steffen Iversen og Trond Olsen sørget for at vorspielet til gullfesten endte med tre poeng.

- Dette er helt fantastisk. Nå er i SERIEMESTRA, roper Steffen inn i TV 2-mikrofonen.

Nå kan Rosenborg bare kose seg i de siste seriekampene - og vel vitende om at gullet er hentet hjem til Trondheim. Men de vil trolig selge seg dyrt, for Erik Hamréns menn er svært lystne på å komme seg gjennom hele seriesesongen uten tap.

- Vi var bedre da vi tapte 5-0 (i cupen). Vi gjør ingen bra kamp. I første omgang blir vi for feige. Vi er bedre i annen omgang, og er heldige med scoringene, men vi har fortjent litt hell vi også, sier Hamrén.

Skulle Rosenborg fortsette sin fantastiske rekke med kamper uten tap i Tippeligaen? Skulle Molde en gang for alle vise hvem som spiller best fotball i Tippeligaen? Skulle Rosenborg endelig sette spikeren i kista og vinne Tippeligaen?

OVERLEGNE: Mikael Dorsins RBK er 17 poeng foran Molde. Foto: Svein Ove Ekornesvåg/SCANPIX
OVERLEGNE: Mikael Dorsins RBK er 17 poeng foran Molde. Foto: Svein Ove Ekornesvåg/SCANPIX Vis mer

Med Marek Sapara, Kris Stadsgaard og Per Ciljan Skjelbred ute med skade skulle oppgaven vise seg å bli vanskelig for trønderne. Hos hjemmelaget gikk det lenge rykter om at både Vegard Forren og El-Hadji Makhtar Thioune måtte stå over dagens kamp - det endte med at Thioune startet kampen og Kyrksæterøras store sønn ble plassert på benken.

Molde-misser
I første omgang var det lite som minte om at det var Tippeligaens to desidert beste lag som møttes på Aker Stadion. Molde hadde ballen mest og skapte det meste av sjanser på hjemmebane, men det var kun sporadisk man følte det ble særlig farlig.

Både Josè Mota, Mame Biram Diouf og Pape Pate Diouf fikk sine sjanser for romsdalslaget - uten uttelling. Det er ikke foruten grunn at folk som følger laget tett påstår at spillerne har «fått det».

For Rosenborg sin del kom omgangens største farlighet da Trond Olsen slo et perfekt frispark fra venstre, rett på hodet til Vadim Demidov som uheldigvis for trønderne stanget ballen til side for Molde-buret.

Ellers var omgangen preget av mye småsutring og roping etter frispark fra begge lag. Dommer Kjetil Sælen stod standhaftig i nordvest kuling på Aker Stadion og dømte særs godt i første omgang.

Etter en første omgang langt under pari for Rosenborg startet de forrykende i andre. I hovedrollene: Iversen, Prica, Annan og Olsen. I løpet av få minutter i starten av den andre omgangen hadde Trond Olsen nesten klint ballen i vinkelen etter friskpark fra 25 meter, Iversen hadde skutt både over og rett på keeper etter forarbeid av Roar Strand og Rade Prica, Annan hadde tatt kontroll over midtbanen og RBK hadde full kontroll på hjemmelaget. Det var bare et spørsmål om tid før dette måtte gi uttelling.

Ivers klinte til
Og i det 78. minutt skjedde det: Rade Prica fikk kranglet ballen til Steffen Iversen som avanserte mot kanten av sekstenmeteren før han brant til med strak vrist og sendte i realiteten ligagullet til Trondheim via låret til trønder i eksil - Christian Steen.

- Jeg var litt heldig der, men det har gått vår vei i år, sier Iversen.

Derfra og ut var det i det store og det hele kun snakk om hvor stor seieren skulle bli.

Fem minutter etter det første målet var det utskjelte Trond Olsen sin tur å tegne seg på scoringslista. Etter å ha tatt med seg Kristoffer P. Vatshaug på en rundtur på kanten skjøt Olsen knallhardt i mål via Lillebakk fra skrå vinkel.

Molde hadde noen spede forsøk etter dette, men som dagen skulle tilsi, følte ingen at hjemmelaget var i nærheten av å score mål.
Lagene hadde hver sin omgang i Molde i dag, men som så mange ganger før i år var den store forskjellen på lagene: effektiviteten.

Molde scorer ikke på sitt. Rosenborg gjør det så absolutt - sånt blir det seriegull av!

- Dette er helt fantastisk, jeg har drømt om dette helt siden jeg kom til klubben, sier Rune Almenning Jarstein til TV 2.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!