Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Hamrén har takket ja

Skal ha fått gjennomslag for sine krav for å bli svensk landslagssjef.

PÅ VEI TIL SVERIGE: Rosenborgs trener Erik Hamrén ligger veldig godt an til å få jobben som landslagstrener i Sverige, melder mediene i nabolandet. Foto: Trond Reidar Teigen / SCANPIX
PÅ VEI TIL SVERIGE: Rosenborgs trener Erik Hamrén ligger veldig godt an til å få jobben som landslagstrener i Sverige, melder mediene i nabolandet. Foto: Trond Reidar Teigen / SCANPIX Vis mer

|||(Dagbladet.no): Den svenske avisa Expressen melder nå at Rosenborgs trener Erik Hamrén har takket ja til å bli Sveriges neste landslagstrener. Han har allerede fått gjennomslag for sine første krav for å ta jobben.

Hamrén slipper å flytte til Stockholm, det vanlige bostedet for landslagstrenere og han skal være villig til å gå ned i lønn.

Ifølge Expressen er lønna til landslagstreneren på rundt to millioner kroner, mens Hamrén tjener over tre millioner i RBK.

Kan få bo i Gøteborg
- Bostedsønsket er ikke et problem. Han har familie i Landvetter og Göteborg er ikke noe dårlig utgangspunkt for en landslagstrener, sier sjefen for det svenske fotballforbundet, Lars Åke Lagrell, til Expressen.

Han sier kontraktslengde og andre detaljer ikke ble diskutert, men forventer ingen problemer etter den gode samtalen i går. Det viktigste ble avklart: Forbundet ønsker Hamrén og Hamrén ønsker å ta jobben.

- Vi skal jobbe hardt med spørsmålet de nærmeste dagene. Men jeg er veldig optimistisk, selv om vi ikke er i mål ennå, sier Lagrell til Aftonbladet.

Møte i Trondheim
Erik Hamrén møtte Lagrell i Trondheim i går «for å drikke kaffe.» De var begge svært fornøyd etter samtalen, som varte i flere timer og sa at de ville møtes igjen.

Rosenborg er mektig provosert etter møtet. De mener Lagrell viser mangel på respekt ved ikke å kontakte klubben før han møtte treneren deres for å snakke om landslagsjobben.

- Det Lagrell gjør her vitner om manglende respekt for oss. Normal forretningsskikk er å varsle på forhånd at du vil snakke med med noen om en jobb. Det skjedde ikke her, og vi finner oss ikke i det, sier Skutle til VG.

Rosenborg har gjentatte ganger understreket at de ønsker å forlenge kontrakten med Hamrén. Gulltreneren har avtale ut 2010 med
trondheimsklubben.

Hverken Erik Hoftun eller Nils Skutle har besvart Dagbladets henvendelser i dag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media