RBK'ER: Erik Hamrén heier på Rosenborg når trønderne møter svenske AIK i tredje kvalikrunde til Champions League. Foto: Scanpix
RBK'ER: Erik Hamrén heier på Rosenborg når trønderne møter svenske AIK i tredje kvalikrunde til Champions League. Foto: ScanpixVis mer

Hamrén heier på RBK

Har trent både RBK og AIK, men følelesene er sterkest for trønderne.

||| Erik Hamrén er kanskje svensk landslagssjef, men når det gjelder AIK — Rosenborg veier forholdet til Trondheim tyngst.

— Helt ærlig, så har jeg sterkere følelser for Rosenborg. Det tror jeg alle har forståelse for, sier den tidligere RBK-treneren dagen før mesterliga-kvalifiseringskampen.

Ikke bare er han svensk landslagskaptein, han er også tidligere AIK-trener (1995-97). Men det er bare to måneder siden han forlot Rosenborg, så han håper på forståelse for at hjertet ligger på norsk side av grensen.

— Jeg sitter ganske bra i det. Uansett kan jeg være fornøyd ettersom det er bra for svensk fotball, der jeg er landslagstrener, om AIK skulle gå videre, sier han.

Tror på RBK Om Hamréns skiller seg ut fra de andre i svensk fotball med sine følelser, er de fleste enige i tipset hans. Den norske seriemesteren, som er ubeseiret her hjemme, er favoritt også i Sverige. AIK har nemlig hatt store problemer.

— I mine øyner er Rosenborg klare favoritter om man ser hvordan sesongen har vært. Det er et lag som er veldig vanskelig å slå, som avgjør mange kamper i sluttminuttene og som har en vinnermentalitet, sier Hamrén.

Landslagstreneren vil imidlertid ikke avskrive AIK riktig ennå.

Røper ingenting — De har hentet mange nye spillere i sommer og fått det til bedre defensivt. Dessuten er det bare to kamper, og da er det ikke alltid sikkert at det beste laget går videre. Jeg tror det kommer til å bli to tøffe kamper, sier Hamrén.

Og til tross for at han bør ha mange gode råd å gi sine gamle venner i AIK, vil ikke Hamrén dele informasjonen.

— Det er av respekt for mine kollegaer. Jeg tror at AIK har mer enn nok med spioner til å få rede på det.

(NTB)