Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hamrén i møte med Sveriges fotballforbund

- Jeg treffer Erik nå, sier Lagrell.

SIKRET GULLET: I går feiret RBK-trener Erik Hamrén gullmedaljene som ble utdelt etter kampen mot Aalesund. I dag er han i møte med sjefen i det svenske fotballforbundet. Foto: Ned Alley / Scanpix
SIKRET GULLET: I går feiret RBK-trener Erik Hamrén gullmedaljene som ble utdelt etter kampen mot Aalesund. I dag er han i møte med sjefen i det svenske fotballforbundet. Foto: Ned Alley / Scanpix Vis mer

||| (Dagbladet.no): Lederen for det svenske fotballforbundet, Lars-Åke Lagrell er nå i Trondheim for å snakke med Rosenborg-trener Erik Hamrén.

Snakker sammen nå
Det bekrefter Lagrell overfor Aftonbladet. Kilder sier til den svenske avisa at Hamrén er veldig nær ved å bli ansatt som Sveriges neste landslagstrener. I dag snakker han altså med forbundet om trenerjobben.

- Jeg kan bekrefte at jeg møter Erik nå. Vi kommer ikke til å inngå noen avtaler nå, men kommer til å snakke om hele landslagstrenerspørsmålet, sier Lagrell.

Tror på RBK-løsning
Han forteller at forbundet vil treffe flere kandidater i dag og i morgen.

- Jeg og Erik skal snakke sammen i et par timer og så får vi se hva som blir utfallet av samtalen. Dette er et ledd i arbeidet som vi gjør, vi skal treffe én, to eller tre kandidater nå, sier Lagrell til Expressen.

Han skal ikke i noe offisielt møte med Rosenborg.

- Jeg prater med Erik. Først og fremst må vi vite om han er interessert. Hvis han er det, så skal vi nok løse det med Rosenborg også, sier Lagrell.

Ifølge Aftonbladet er Hans Backe den andre hovedkandidaten til landslagsjobben, men Lagrell vil ikke bekrefte det.

Som et vanlig intervju
Lagrell forteller at Zlatan Ibrahimovic fungerer som representant for fagforening.

- Vi informerer han kontinuerlig, på samme måte som man normalt informerer fagforeningen når man skal ansette en sjef. Zlatan skal ikke behøve å ta ansvar for beslutningen, men han skal vite hva som foregår, sier Lagrell til Aftonbladet.

Forbundslederen sier samtalene er som normale jobbintervjuer og kandidatene vil bli stilt spørsmål som disse:

Vil du være interessert i jobben dersom du blir spurt? Nå eller senere?
• Er du tilgjengelig eller bundet av kontrakt?
Økonomiske spørsmål.
• Andre ønsker om ledelsen av landslaget.

RBK-direktør Erik Hoftun har ikke svart på Dagbladets henvendelser i ettermidag, men sier til RBKs hjemmeside at svenskene ikke har bedt Rosenborg om lov til å ta en prat med suksesstreneren.

- Hamrén kan ta en kaffe med hvem han vil på fridagen sin. Vi forholder oss til at Hamrén har kontrakt med Rosenborg ut 2010, sier Hoftun til rbk.no.

Hoftun visste at Hamrén skulle snakke med den svenske fotballpresidenten.

- Hamrén har informert oss om at han skal i uformelle samtaler med det svenske forbundet, men de har ikke tatt kontakt med Rosenborg.

Hvis Sverige vil i forhandlinger med Hamrén må de ta formell kontakt med RBK.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media