BESØKER NORGE: Erik Hamrén skal være i Norge fram til lørdag. Foto: NTB Scanpix
BESØKER NORGE: Erik Hamrén skal være i Norge fram til lørdag. Foto: NTB ScanpixVis mer

Hamrén koblet til Norge-jobben. Ringte Høgmo: - Det er trist

Smigret over å bli nevnt som kandidat.

ULLEVAAL (Dagbladet): Tidligere Sverige- og Rosenborg-trener Erik Hamrén (59) holdt i ettermiddag et foredrag på et cupfinaleseminar på Ullevaal stadion. Hamrén er blitt utpekt som en av kandidatene til å overta etter Per-Mathias Høgmo på fotballandslaget.

- Jeg er smigret over å bli nevnt blant så fine kandidater. Men jeg har ingen tro på at det blir meg. Jeg legger ikke så mye energi i det, sa Hamrén til den frammøtte pressen på Ullevaal.

Skryter av Høgmo

F.C. København-trener Ståle Solbakken blir av de fleste pekt ut som favoritt til trenerjobben. Men Solbakken har kontrakt fram til 2018.

Arbeidsledige Hamrén stiller med gode kort på hånda. Han førte Sverige til EM-sluttspillet i sommer - og kjenner norsk fotball godt.

Han forteller at han ringte Høgmo i går - samme dag som 56-åringen gikk av som landslagstrener.

- Hva tenker du om at det norske landslaget sliter?

- Det er trist for Per-Mathias og det er trist for norsk fotball.

KJENNEMERKE: Erik Hamrén, slik vi husker ham fra lykkelige tider i Rosenborg: Med en sigar. Her feirer han og laget seriegull i 2009.  Foto: Ned Alley / NTB Scanpix
KJENNEMERKE: Erik Hamrén, slik vi husker ham fra lykkelige tider i Rosenborg: Med en sigar. Her feirer han og laget seriegull i 2009.  Foto: Ned Alley / NTB Scanpix Vis mer

- Hvorfor ringte du Høgmo?

- Jeg er imponert over hvordan han har håndtert situasjonen. Det sa jeg også til ham. Jeg har stor respekt for Per-Mathias. Han har vært i en storm. Jeg vet hvordan det er.

Hamrén fortsetter:

- Da Sverige tapte for Russland og Østerrike i kvalifiseringen, ble det storm da også. En del krevde at jeg skulle gå av. Jeg vet hvordan det er å være i den situasjonen. Det er ingen lett oppgave. Jeg synes han har gjort det bra. Vi har hatt kontakt nå og da. Jeg ville gi ham litt positiv energi.

Ut etter gruppespillet

Hamrén har hatt en pause etter at han gikk av som Sveriges trener i sommer. Laget ble slått ut i gruppespillet i EM. Nå er han sugen på å komme i gang igjen.

Mens han pratet med pressen i ettermiddag, sto toppfotballsjef Nils Johan Semb i bakgrunnen.

- Har du snakket med fotballforbundet om jobben som landslagstrener?

SUPERSTJERNE: Erik Hamrén er vant til å jobbe med et gigantnavn som Zlatan Ibrahimovic. Foto: NTB Scanpix
SUPERSTJERNE: Erik Hamrén er vant til å jobbe med et gigantnavn som Zlatan Ibrahimovic. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Nei.

- Kunne du tenke deg å snakke med dem?

- Et hypotetisk spørsmål. Det kan jeg ikke svare på.

Fin tid

Hamrén forteller videre at han hadde en fin tid i Rosenborg fra 2008 til 2010.

- Spiller det noen rolle om du blir landslagstrener eller klubbtrener?

- Nei, det spiller ingen rolle. Jeg trives med begge deler.

Hamrén fortsetter:

- Jeg vil jobbe med fotball i noen år til. Samtidig er jeg bortskjemt. Jeg har gjort en reise fra fjerdedivisjon til å jobbe med Aalborg, Rosenborg og Sverige. Det må være en interessant jobb. Ellers får jeg pensjonere meg.

Hamrén opplyser at han skal være i Norge fram til lørdag. Da han dro til Oslo, startet spekulasjonene i svenske aviser umiddelbart.