Hamrén mener disse gutta snart må våkne opp

Klager på Zlatan-behandling.

HAR FÅTT HUMØRET TILBAKE: Erik Hamrén hadde det vondt etter 1-2-tapet mot Ukraina i åpningskampen, men var tilbake på offensiven på en pressekonferanse i Kiev i kveld. Sverige møter England til en vinn-eller-forsvinn-kamp i morgen. Foto: EPA/UEFA
HAR FÅTT HUMØRET TILBAKE: Erik Hamrén hadde det vondt etter 1-2-tapet mot Ukraina i åpningskampen, men var tilbake på offensiven på en pressekonferanse i Kiev i kveld. Sverige møter England til en vinn-eller-forsvinn-kamp i morgen. Foto: EPA/UEFAVis mer

KIEV (Dagbladet): I håp om å redusere de kontroversielle dommeravgjørelsene til et minimum, opererer Uefa med to måldommere i tillegg til den tradisjonelle dommertrioen under hver kamp i EM.

Måldommerne har et spesielt ansvar for å varsle om eventuelle forseelser innenfor straffefeltet, i tillegg til å hjelpe dommeren med å se om ballen er over streken eller ei i tvilssituasjoner.

Det siste har så langt ikke vært nødvendig, men i førstnevnte kategori har det selvsagt vært en del episoder.

Erik Hamrén synes ikke måldommerne har gjort en god nok jobb - i hvert fall ikke når det gjelder Sverige.

Under ettermiddagens pressekonferanse på Olympiastadion i Kiev, klaget den svenske landslagssjefen på behandlingen Zlatan Ibrahimovic får inne i feltet, uten at dommerne foretar seg noe.

- Vi burde hatt straffe på en av de første dødballsituasjonene mot Ukraina, da Zlatan ble knuffet og holdt. Jeg håper at de våger å ta de forseelsene med det nye systemet de har innført. Med den tyngden og kvikkheten Zlatan har, er det utrolig vanskelig å stoppe ham på lovlig vis. Dessverre synes jeg ikke han får det han fortjener, sier Hamrén.

Har hatt kniven på strupen før
Han sov bare et par timer etter 1-2-tapet mot Ukraina i åpningskampen, der Sverige tok ledelsen etter pause ved Zlatan, før Andrej Sjevtsjenko snudde matchen for EM-vertene.

Det betyr at Sverige nærmest er pisket til å slå England i Kiev i morgen, om de skal gjøre seg realistiske forhåpninger om en kvartfinale.

Hamrén viser til at laget hans har hatt kniven på strupen før - og taklet det på strålende vis.

NYTT SYSTEM: Akkurat som vi så i Champions League i sesongen som var, har Uefa gått inn for måldommere i hver eneste kamp under EM. Erik Hamrén håper de er modige nok til å utnytte det. Foto. SCANPIX/NTB
NYTT SYSTEM: Akkurat som vi så i Champions League i sesongen som var, har Uefa gått inn for måldommere i hver eneste kamp under EM. Erik Hamrén håper de er modige nok til å utnytte det. Foto. SCANPIX/NTB Vis mer

- Vi opplevde en lignende situasjon i EM-kvalifiseringen. Vi måtte vinne de siste to kampene mot Finland og Nederland, og vi gjorde det. Det er en bra ting å huske på, og en veldig fin erfaring å ha, sier han.

Håper Hodgson får hodepine
Englands landslagssjef Roy Hodgson har tilbrakt mer enn ti år i svensk toppfotball, som trener for Halmstad, Örebro og Malmö. Det ble naturligvis et tema på pressekonferansen, særlig blant den engelske pressen, som ville ha Hamrén til å si at Hodgons kjennskap til svensk fotball betyr fordel England.

Hamrén kontret imidlertid med å påpeke at han har fulgt engelsk fotball nøye siden han var ung - samtidig som han takket sin engelske kollega for innflytelsen han har hatt på svensk fotball.

- Han er en veldig bra trener, og en hyggelig person. Han kom til Sverige som en ukjent mann, men skaffet seg raskt et navn. Jeg vil aldri glemme hva han gjorde for svensk fotball. Jeg gleder meg til å se ham, men håper det er han som sitter igjen med hodepine etterpå!

Hamrén sier troppen har ristet av seg skuffelsen fra den første kampen, og er ved godt mot før vinn-eller-forsvinn-bataljen i morgen.

- Følelsen er veldig bra. Vi hadde en tøff tid etter tapet, det gjorde vondt, men det gikk relativt fort over. Mange fikk familien på besøk dagen etter, og i går hadde vi en fantastisk økt sammen med supporterne. Vi har fått masse energi fra de to dagene, sier han.