- Hamrén minner om både Nils Arne og Åge

Fredrik Winsnes tror RBK har gjort et smart valg.

(Dagbladet.no): Fredrik Winsnes (32 i dag) mener Rosenborg har handlet klokt med ansettelsen av Erik Hamrén. Godset-spilleren fikk 45 kamper under svensken i Aalborg før han returnerte til Norge av familieårsaker i juni.

- Jeg tror dette blir kjempebra for Rosenborg. Erik er en trener som har betydd mye for meg, sier Winsnes til Dagbladet.no.

Nytt vinnerlag med Hamrén

Han bryr seg fortsatt om RBK, han er trønder og spilte ni sesonger på Lerkendal.

- Rosenborg hadde vært i toppen uansett neste sesong, men med Erik kan de skape et nytt vinnerlag. Det er et fornuftig valg, synes jeg, sier Winsnes.

Han tror 50-åringen unngår trøbbelet som har fulgt alle trenere etter Nils Arne Eggen, med unntak av Åge Hareide. Ikke minst fordi Hamrén har noe av det samme i seg som legenden og landslagstreneren.

- Han er engasjert og entusiastisk på vegne av laget han trener. Sånn sett minner han både om Nils Arne og Åge. Han har en brennende iver etter å få til noe med ei gruppe, sier Winsnes.

Spillesystemet tror han ikke blir likt.

- Hamrén minner om både Nils Arne og Åge

- Erik er mest vant til å spille en 4-4-2-variant, men han er ganske fleksibel og lærevillig. Han er opptatt av å få til en positiv treningskultur som vises på banen. Det handler om godt pasningsspill og gode individuelle ferdigheter, men også positiv fotball, sier veteranen.

Klassisk skandinavisk trener

At Hamrén er svensk er ingen ulempe, mener Godset-spilleren.

- Han er en klassisk skandinavisk trener. Med god forståelse for hvordan vi skal spille fotball her oppe, for å hevde oss internasjonalt.

Winsnes gir Hamrén den varme anbefalingen fordi han følte han ble utviklet som spiller under svensken.

- Han passet godt for meg, vi så likt på ting. Han er en fin person, sier Winsnes.

- Hamrén minner om både Nils Arne og Åge
BERØMMER RBK FOR TRENERVALG: Fredrik Winsnes, som fikk ni sesonger på Lerkendal, tror Erik Hamrén vil skape et vinnerlag ut av Rosenborg igjen. Foto: Scanpix
BERØMMER RBK FOR TRENERVALG: Fredrik Winsnes, som fikk ni sesonger på Lerkendal, tror Erik Hamrén vil skape et vinnerlag ut av Rosenborg igjen. Foto: Scanpix Vis mer
FIKK KONTRAKT FRAM TIL 2010: Erik Hamrén får gode skussmål fra sin gamle norske elev.
BRENNER: Winsnes mener Hamren deler iveren med Åge Hareide og Nils Arne Eggen, to suksesstrener i RBK.