Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hamrén tapte i debuten

Mot B-preget Italia.

TAKKET SPILLERNE: - Alt i alt er jeg fornøyd, sa Erik Hamrén etter 0-1-tap mot Italia i sin debutkamp som svensk landslagssjef. Foto: AP Photo/Alberto Pellaschiar
TAKKET SPILLERNE: - Alt i alt er jeg fornøyd, sa Erik Hamrén etter 0-1-tap mot Italia i sin debutkamp som svensk landslagssjef. Foto: AP Photo/Alberto Pellaschiar Vis mer

|||

Erik Hamrén fikk ikke landslagsdebuten han ønsket seg. Et B-preget Italia vant 1-0 hjemme onsdag.

Midtstopper Giorgio Chiellini headet inn 1-0 i det 25. minutt på en corner. Svenskene var jevnt over ikke helt trygge på faste situasjoner i eget felt.

I en for landslaget ny formasjon (4-2-3-1), viste Sverige i perioder fram fiffige offensive saker før pause. Tobias Hysén fikk en kjempesjanse etter bare to-tre minutter, men han skjøt utenfor.

- Mål endrer kamper. Hadde vi scoret der, kunne det blitt en helt annen kamp. Men jeg er fornøyd med måten vi startet, sa Hamrén, som før kampen etterlyste mot og vilje.

- Vi mistet ballen litt for lett i perioder, og det må vi jobbe med. Offensivt må vi ha bedre pasningsspill, men alt i alt er jeg fornøyd. Vi må huske at vi møtte et sterkt lag.

Også Sverige manglet flere av sine mest kjente navn, blant disse Zlatan Ibrahimovic.

To fra RBK

I annen omgang var Italia mest ute etter å holde ledelsen og styre inn til seier på hjemmebane. Som så mange ganger tidligere lyktes taktikken for de blå.

Sverige ble til tider avslørt for begrenset pasningsspill de gangene Italia presset hardt på. Keeper Andreas Isaksson gikk i angrep i sluttsekundene. Der fikk han en kjempemulighet på heading ved en corner. Men ballen gikk langt over.

Hamrén fant plass til to Rosenborg-spillere fra start. Mikael Lustig og Mikael Dorsin styrte på hver sin side av forsvaret. Dorsin og venstrekant Behrang Safari fikk defensive problemer og ble begge byttet ut tidlig i annen omgang.

Italias mestertrener (VM-gull i 2006) Marcello Lippi stilte med mange ganske ferske fjes.

Hamrén skal etter planen ha ansvaret for Rosenborg fram til september neste år. Han ble svensk landslagstrener etter hektiske dager der RBK til slutt ga etter.

(NTB)


BLE MATCHVINNER: Giorgio Chiellini headet inn seiersmålet for Italia. Her takler han Sebastian Larsson. Foto:  AFP PHOTO / Vincenzo Pinto
BLE MATCHVINNER: Giorgio Chiellini headet inn seiersmålet for Italia. Her takler han Sebastian Larsson. Foto: AFP PHOTO / Vincenzo Pinto Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media