Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Han bare lå der i piggtråden, helt naken

Sjåføren som påførte Johnny Hoogerland 57 sting fikk beskjed om å ikke kjøre forbi. Nå er han utvist på livstid.

KASTET I PIGGTRÅDEN: Johnny Hoogerland ble kastet inn i et piggtrådgjerde og fikk flere stygge kutt på kroppen. Foto: Reuters / Stringer / Scanpix
KASTET I PIGGTRÅDEN: Johnny Hoogerland ble kastet inn i et piggtrådgjerde og fikk flere stygge kutt på kroppen. Foto: Reuters / Stringer / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Sjåføren som kjørte på Juan Antonio Flecha og Johnny Hoogerland i dagens dramatiske Tour de France-etappe er utestengt på livstid.

Det opplyste arrangørene av rittet til pressen i Frankrike i dag, skriver dansk TV2.

Bilen traff Juan Antonio Flecha, som falt stygt. Johnny Hoogerland var sjanseløs på å styre unna og ble slengt inn i et piggtrådgjerde.

Det mest oppsiktsvekkende er at sjåføren fikk beskjed om å ikke kjøre forbi rytterne.

- De i bilen tok ikke beskjedene vi ga dem alvorlig og kjørte forbi likevel. Det var årsaken til velten for begge rytterne. Slik en oppførsel kan ikke tolereres, skriver de i en pressemelding.

Ruteansvarlig i Tour de France Jean Francois lover også «alvorlige sanksjoner» overfor sjåføren. Ifølge TV-kanalen vurderer laget til Hoogerland, Vacansoleil, å gå til sak mot det franske TV-selskapet TV 2 & 3.

- Det var helt utrolig. De kjørte i 60 kilometer i timen, og jeg så ham bare fly opp i lufta. Han blør mye, har dype kutt i begge bena. Han bare lå der i piggtråden, med shortsen av, han var helt naken, sa sportsdirektør i Vacansoleil Michel Cornelisse, ifølge The Guardian.

TOK TIL TÅRENE: Johnny Hoogerland tok til tårene da han mottok den prikkete klatretrøya. Foto: AP Photo / Christophe Ena
TOK TIL TÅRENE: Johnny Hoogerland tok til tårene da han mottok den prikkete klatretrøya. Foto: AP Photo / Christophe Ena Vis mer

- Jeg vet ikke hvor bilen kom fra. Før jeg visste ordet av det var Flecha på bakken og det var ingenting jeg kunne gjøre. Jeg landet i gjerdet og tenkte: «Er det dette sykling handler om?», sa Hoogerland.

For mange biler i veiene Etappevinner Luis-Leon Sanchez sier at det har vært alt for mange biler i veien i årets Tour de France.

- Det er helt forferdelig. Det er gjestebiler som følger oss hele dagen, og de prøver ofte å kjøre på siden av oss for å se rittet så nærme som mulig. Når veiene blir smalere og smalere er de veldig nære oss. Hvis det skjer en ulykke er det kroppene våre mot bilen. Slike ting burde ikke skje i verdens beste sykkelritt, sa Sanchez.

Episoden vakte sterke reaksjoner, og rittdirektør Christian Prudhomme kaller det hele «en skandale». TV 2s sykkelekspert Dag Otto Lauritzen uttrykte seg slik på TV 2s sending etter episoden:

- Sjåføren burde ha vært hengt opp i et tre så alle kunne fått skjelle ham ut, sa den tidligere proffsyklisten.

Hoogerland lå ann til å kunne vinne etappen, men etter uhellet klarte han bare såvidt å komme seg på sykkelen igjen. Han og Flecha ble raskt tatt igjen av hovedfeltet, men Hoogerland kunne likevel motta den prikkete klatretrøya etter etappen.

Han smilte imidlertid ikke spesielt bredt da han mottok den. Til det var smertene for store, og nederlenderen måtte ty til tårene.

Han var imidlertid ikke sur på de i bilen.

MÅTTE BRYTE: Aleksandr Vinokourov brakk det høyre lårbeinet og måtte bryte sitt siste Tour de France. Foto: AFP Photo / Scanpix
MÅTTE BRYTE: Aleksandr Vinokourov brakk det høyre lårbeinet og måtte bryte sitt siste Tour de France. Foto: AFP Photo / Scanpix Vis mer

- Jeg tror de som satt i bilen har veldig stor skyldfølelse og de kommer nok til å beklage overfor meg. (Rittdirektør) Christian Prudhomme kom til meg og sa unnskyld, sa Hoogerland som nå er på sykehus.

- Ble skremt Thor Hushovd var en av dem som etter rittet sa at de mange uhellene på dagens etappe - og i tidligere etapper av årets Tour - har gjort noe med hodene til rytterne i feltet.

- Det må det strammes inn på. Slike sjåfører har ikke noe i feltet å gjøre, men det vet ASO (rittarrangøren) like godt som meg, sa Hushovd om ulykken til Hoogerland og Flecha ifølge Procycling.no.

Også Cadel Evans har blitt skremt av de mange uhellene.

- Jeg kom rundt i en blind sving, og plutselig lå de der alle sammen. Jeg så en masse ryttere på veien, og for å være helt ærlig: Det skremte meg virkelig en hel del. Spesielt etter det som skjedde med Wouter Weyland i Giro d'Italia, sa Evans etter dagens etappe ifølge Feltet.dk.