- Han bare satt der, som en av gutta

FCK-Grønkjær forteller om den første sommeren med Abramovitsj.

JAKTER NY SKALP: Jesper Grønkjær og FC København kom seg levende fra gruppespillet i Champions League. Nå venter Chelsea i åttendelsfinalen. Foto: CLAUS BECH/EPA
JAKTER NY SKALP: Jesper Grønkjær og FC København kom seg levende fra gruppespillet i Champions League. Nå venter Chelsea i åttendelsfinalen. Foto: CLAUS BECH/EPAVis mer

(Dagbladet): Jesper Grønkjær spilte 119 kamper i løpet av tre og et halvt år for Chelsea. I morgen møter hans FC København londonerne i Champions League.

Mye har derimot skjedd på Stamford Bridge siden dansken var der.

Grønkjær forteller nå at sistesesongen hans i Chelsea var litt av et år, etter at Roman Abramovitsj tok over styringen.

Et helt nytt lag Sommeren 2003 kom den styrtrike russeren til London med et privatfly fylt av rubler. Det gikk ikke mange dager før han begynte å snu opp-ned på klubben.

- Jeg var på ferie hjemme i Danmark da jeg hørte om overtakelsen. Jeg forestilte meg ikke da at han hadde så mye penger og hvor mye som ville endre seg. Ingen kunne forutse det, sier Grønkjær til The Independent.

På den andre dagen av oppkjøringen kom Abramovitsj til treningsfeltet. Han samlet spillerne rundt seg og fikk en tolk til å oversette fra russisk til engelsk.

- Det gikk rykter om alt mulig, ny trener, nye spillere, nytt treningsanlegg og et nytt stadion. Han ville roe oss ned, for spillerne hadde blandede følelser. Mange var bekymret for sin egen framtid. Da vi dro på oppkjøringsturné kom det nye spillere hele tida, noe som var ganske morsomt. En dag kom Wayne Bridge, og en annen forsvant ut. Dagen etter kom Damien Duff, og så Geremi, Joe Cole, Veron. Han kjøpte et nytt lag i løpet av noen uker, forteller Grønkjær.

Tunge uker Situasjonen ble ifølge Grønkjær enda mer surrealistisk ved at Abramovitsj ofte kom i garderoben etter kampene den sesongen.

- Jeg vet ikke om han fortsto noe av det som ble sagt. Han bare satt der - som en av gutta, sier Grønkjær.

Den sesongen ble danskens siste i Chelsea. José Mourinho ankom London og Chelsea begynte å vinne pokaler.

Blåtrøyene har vært gjennom noen tunge uker nå. I helga ble de slått ut av FA-cupen og sieregullet er skremmende langt unna i øyeblikket. Dermed sitter de igjen med Champions League-drømmen. Pokalen Abramovitsj ønsker framfor alt annet.

Vil ikke si opp Å bli slått ut av FCK vil være pinlig for dem - og det kan fort bety kroken på døra for manager Carlo Ancelotti. Italieneren sier selv at det er uaktuelt for ham å trekke seg.

- Det er ikke opp til meg å vurdere stillingen min. Det er eieren som må gjøre det, sier Ancelotti ifølge Press Association.

Og i engelske medier spekuleres det i at Ancelotti kan være historie om Chelsea skulle ryke på nok et tap i morgen. De har nå spilt fire på rad uten seier, og om Abramovitsj etter tirsdagens kamp i København føler at de også kan ryke ut av Champions League, da er det ikke utenkelig at Ancelotti må finne på noe annet å gjøre.

Russeren brukte tross alt en halv milliard på Fernando Torres for å holde liv i Champions League-drømmen.

TRE OG ET HALVT ÅR I BLÅTT: Jesper Grønkjær scoret 11 mål på 119 Chelsea-kamper. Her blir han gratulert av Frank Lampard etter en scoring mot Manchester United. Foto: JON SUPER/AP
TRE OG ET HALVT ÅR I BLÅTT: Jesper Grønkjær scoret 11 mål på 119 Chelsea-kamper. Her blir han gratulert av Frank Lampard etter en scoring mot Manchester United. Foto: JON SUPER/AP Vis mer