Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Han befinner seg i rød sone. Det kan man se når han spiller

Frykter Sánchez slites ut.

I SUPERFORM:Alexis Sanchez viser storform for Arsenal - men manager Arsene Wenger frykter juvelen kan bli slitt ut. Foto: AP Photo/Alastair Grant
I SUPERFORM:Alexis Sanchez viser storform for Arsenal - men manager Arsene Wenger frykter juvelen kan bli slitt ut. Foto: AP Photo/Alastair Grant Vis mer

Lørdag kan Alexis Sánchez spille sin 28. kamp for sesongen. Arsène Wenger er redd Arsenal-spilleren skal bli utbrent i det tette desember-programmet.

Alexis Sánchez har for alvor våknet etter overgangen fra Barcelona i sommer. Chileneren har scoret ni mål på 13 kamper i Premier League og vært Arsenals beste spiller.

Men det har kostet. Dersom Sánchez slipper til mot Stoke lørdag, blir det hans 28. opptreden for sesongen. Da er også landskamper medregnet, og med de følger også ofte lange reiser.

- Han befinner seg i rød sone. Det kan man se når han spiller, men han klarer å gå dypt i seg selv, sier Arsenal-manager Arsène Wenger.

Desember er beryktet for å være den tøffeste måneden for Premier League-spillerne. Arsenal spiller seks seriekamper før årsskiftet, samt en mesterligakamp mot Galatasaray. I tillegg møter de Southampton 1. nyttårsdag.

- Han restituerer godt Senest onsdag scoret Sánchez kampens eneste mål da Southampton ble slått 1-0 på Emirates. Så viktig er 25-åringen blitt for «The Gunners», at Wenger har vanskelig for å spare ham i enkeltkamper.

- Uheldigvis vet vi ikke hvor langt man kan presse en spiller. Vi er ikke så vitenskapelige at vi kan forutse det helt nøyaktig. Men han er god til å restituere, sier franskmannen og fortsetter:

- Han kommer seg raskt over kampene, er alltid skarp og vil gjerne spille.

Ikke avhengig av Sánchez Dersom Arsenal slår Stoke, blir det klubbens fjerde strake seier i alle turneringer. Selv om Sánchez har vært klubbens viktigste bidragsyter hittil i sesongen, avviser Wenger at London-klubben har gjort seg avhengig av chileneren.

- Når det kommer til scoringer så er Alexis dominerende, men ikke når det kommer til det spillemessige, sier manageren.

Før helgens kamper ligger Arsenal på 6.-plass i Premier League. Det er 13 poeng opp til serieleder Chelsea, men kun to poeng opp til Manchester United på 4.-plassen som gir mesterligaspill.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling