Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Han behandlet meg som luft

Amahl Pellegrino (30) mener Strømsgodset-trener Henrik Pedersens opptrinn etter kampen på Marienlyst var et spill for galleriet.

GJENSYN: Strømsgodsets trener Henrik Holmgaard Pedersen bak Kristiansunds Amahl William D'Vaz Pellegrino under eliteseriekampen i fotball mellom Strømsgodset og Kristiansund på Marienlyst Stadion.
Foto: Geir Olsen / NTB Scanpix
GJENSYN: Strømsgodsets trener Henrik Holmgaard Pedersen bak Kristiansunds Amahl William D'Vaz Pellegrino under eliteseriekampen i fotball mellom Strømsgodset og Kristiansund på Marienlyst Stadion. Foto: Geir Olsen / NTB Scanpix Vis mer

Amahl Pellegrino var nok en gang på alles lepper da han scoret to mål mot gamleklubben Strømsgodset søndag.

Etter kampen skulle det også oppstå en hendelse som skulle få mye oppmerksomhet.

Da spillerne var på vei inn garderoben kom Henrik Pedersen gående imot sin gamle elev Pellegrino. Ivrig tok Godset-treneren tak i spissen og begynte å snakke med ham.

Kampens tomålsscorer var på sin side ikke så interessert i å snakke med sin gamle trener, og responderte med å se ned i kunstgresset.

TRAFF HODET: Ballen gikk ikke den veien Giancarlo Stanton hadde tenkt. Det fikk Masahiro Tanaka smertelig erfare. Video/foto: Twitter/NTB Scanpix Vis mer

Et spill

I etterkant beskriver Pellegrino det hele som et spill for galleriet.

- Han (Henrik Pedersen journ.anm.) vet godt at det er et TV-kamera der, sier Pellegrino til Dagbladet om hendelsen.

Pellegrino føler at Pedersen gjorde det for å komme godt ut av situasjonen. Til Dagbladet forklarer han hvorfor han ikke svarte dansken.

- I slutten av Godset-perioden ble jeg behandlet som luft. I perioden før overgangen til Kristiansund snakket vi ikke sammen. Derfor hadde jeg ikke noe behov for å svare ham, sier Pellegrino.

Dagbladet har vært i kontakt med Strømsgodsets mediesjef Magne Jordan Nilsen tirsdag ettermiddag. Han forteller at Strømsgodset-trener Henrik Pedersen ikke ønsker å kommentere saken.

Kraftig oppgjør

I etterkant av søndagens kamp uttalte blant annet Kjetil Rekdal seg om situasjonen som oppsto mellom Pellegrino og Pedersen.

I Eurosport-studio sa Rekdal følgende om situasjonen:

- Jeg syntes ingenting om at spillere skal gi trenerne skylda når de ikke har lyktes over lengre tid på det nivået. Jeg hadde anbefalt Pellegrino å fortsette å levere som han gjør for Kristiansund, for det er regelrett fantastisk.

Etter uttalelsene til Rekdal la Pellegrino ut et bilde på Twitter hvor han holdt for ørene med teksten «Når gutta i Eurosport snakker. Keep talking shit»

Angrepsspilleren henviser til uttalelsene Rekdal kom med i Eurosport-studio. Rekdal mente blant annet at Pellegrino burde ha spurt Pedersen om hvorfor han ikke fikk spille da han var i Godset.

Pellegrino reagerer på uttalelsene og mener at Rekdal ikke kjenner til forholdet som var mellom de to.

- Det er litt vanskelig å ha en sånn samtale hvis ikke treneren dukker opp på et avtalt møte engang, sier Pellegrino og legger til:

- Han kjenner ikke til historien mellom oss to. Jeg hadde ikke en hovedtrener å forholde meg til da jeg var Strømsgodset.

Lagt det bak seg

Den tidligere Lillestrøm og Bærum-spilleren sier han var heldig som hadde andre i klubben han hadde et godt forhold til.

- Jeg var heldig som hadde en god assistenttrener i Håkon Wibe-Lund og gode lagkompiser da jeg var Strømsgodset, sier Pellegrino.

På tross av situasjonen på søndag sier Pellegrino at han lagt Godset-perioden bak seg, og at han nå har all fokus på Kristiansund.

Og det ser ut til å fungere:

Siden han kom til Kristiansund i fjor høst har Pellegrino scoret 15 mål på 15 kamper. I årets Eliteserie har han sju fulltreffere, bare Kasper Junker er foran ham. Bodø/Glimts spiss har dunket inn åtte mål.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!