VILLE FÅ LAS VEGAS-LAG I NHL: Bill Foley, eieren av Las Vegas' nye hockeylag, måtte punge ut med 500 millioner dollar for å få laget i NHL. Her fra NHL Awards i juni i Las Vegas. Foto: Bruce Bennett/Getty Images/AFP
VILLE FÅ LAS VEGAS-LAG I NHL: Bill Foley, eieren av Las Vegas' nye hockeylag, måtte punge ut med 500 millioner dollar for å få laget i NHL. Her fra NHL Awards i juni i Las Vegas. Foto: Bruce Bennett/Getty Images/AFPVis mer

Han betalte 500 mill. dollar for å få Las Vegas i NHL. Men navnet på laget er ikke klart

Har heller ikke logo, farger eller drakter klare.

(Dagbladet): Per i dag består den nordamerikanske hockeyligaen (NHL) av 30 lag. I ligaen er det to «conference»-inndelinger; Eastern og Western. Der igjen er lagene delt inn i fire såkalte divisjoner; Metropolitan, Atlantic, Central og Pacific.

Nå får et nytt lag muligheten i NHL, som den første utvidelsen av ligaen siden Colombus Blue Jackets og Minnesota Wild ble en del av ligaen i 2000/2001-sesongen.

Og prisen for det? Franchise-taker Bill Foley skal ifølge NHL.com ha bladd opp 500 millioner dollar for å skaffe Las Vegas' hockeylag en plass i ligaen.

Nå skal det sies at det ikke akkurat er fem personer i NHL-systemet som mottar disse pengene. De 500 millioner dollarne blir nemlig fordelt på de nåværende lagene i ligaen.

Mangler navn

Klubben har i det minste god tid til å trykke opp spillerdrakter, supportereffekter og slike ting for å dekke inn de 500 millioner dollarne, før laget spiller sin første seriekamp neste høst.

Det er bare ett lite problem. De har enda ikke fått et lagnavn.

Flere hockeyfans og -journalister til å prøve å finne et navn. Blant annet har sportssiden Sportsnet prøvd å finne ut hva laget kan hete.

Las Vegas Posse, Las Vegas Rattlers og Las Vegas Locomotives er blant forslagene, men det er trolig forslaget Las Vegas Knights som er mest sannsynlig.

Dette fordi Black Knights Sports & Entertainment er eierne, ledet av Bill Foley.

Selv om det spekuleres i hva laget kommer til å hete, vil vi ikke få vite dette før i september. Da skal angivelig både lagnavn, logo, farger og drakter avsløres.

Andre klubbers spillere kan fredes

Ifølge Sportsnet, vil ikke et ekstra lag i hockeyligaen utgjøre noen særlig forskjell for de lagene som allerede spiller i NHL.

KAN FREDES: Mats Zuccarello Aasen kan bli fredet i New York Rangers. Ellers kan Las Vegas-laget hente ham dit. FOTO: Brad Penner-USA TODAY Sports
KAN FREDES: Mats Zuccarello Aasen kan bli fredet i New York Rangers. Ellers kan Las Vegas-laget hente ham dit. FOTO: Brad Penner-USA TODAY Sports Vis mer

Laget skal velge minimum 20 spillere som skal være under kontrakt i 2017/2018-sesongen. De skal velge en spiller fra hvert lag i NHL, men disse klubbene har to muligheter til å «frede» enkelte spillere.

Spillerne som har en såkalt «no movement»-klausul i sin kontrakt eller andre ting i kontrakten som gjør at de ikke kan selges (for eksempel at de ikke har nådd et visst antall kamper, journ.anm.), kan heller ikke røres.

Det betyr for eksempel at Mats Zuccarello Aasen kan ende opp i et helt nytt lag fra neste sesong, dersom Las Vegas ønsker ham, og New York Rangers ikke freder ham eller at «Zucca» har en spesiell klausul i kontrakten sin.

Lista over spillere som skal «fredes» må være sendt inn innen 17. juni 2017, mens Las Vegas' liste har frist 20. juni 2017.