NFLS FØRSTE: Michael Sam (25) ble NFLs første åpent homofile spiller da han sto fram i 2014. Nå trekker han seg tilbake fra idretten, da den metale belastningen ble for stor. Foto: REUTERS/Christinne Muschi/Files
NFLS FØRSTE: Michael Sam (25) ble NFLs første åpent homofile spiller da han sto fram i 2014. Nå trekker han seg tilbake fra idretten, da den metale belastningen ble for stor. Foto: REUTERS/Christinne Muschi/FilesVis mer

Han ble den første åpent homofile NFL-spilleren. Men nå har han fått nok

Michael Sam.

(Dagbladet): I februar 2014 sto NFL-spilleren Michael Sam (25) fram som homofil. Det som den første amerikanske fotballspilleren i USA noensinne.

Men nå har 25-åringen bestemt seg for å legge fotballskoene på hylla for en periode. Det melder han via sin Twitter-profil. Årsaken er den metale belastningen han har vært gjennom det siste året.

- De siste 12 månedene har vært veldig vanskelige for meg, faktisk til det punktet at jeg har blitt bekymret for min mentale helse. På grunn av dette kommer jeg til å trekke meg tilbake fra fotballen, skriver Sam.

- Tusen takk (Montreal) Alouettes, for at dere ga meg muligheten, og jeg håper å komme tilbake snart. Tusen takk for all forståelse og støtte.

Obama gratulerte Det var først i fjor forsvarsspilleren ble draftet til et NFL-lag, St Louis Rams. Det var da han spilte på college-laget i Missouri at han sto fram overfor lagkameratene. Det skjedde i august 2013, mens han sto fram for hele verden i februar året etter.

Siden har mediadekningen vært massiv. Til og med president Barack Obama gratulerte Sam da han ble draftet.

- Presidenten gratulerer Michael Sam, Rams og NFL for å ha tatt en viktig skritt framover i nasjonens historie.

I januar i år annonserte Michael Sam at han er forlovet med kjæresten Vito Cammisano. Camissano og han var kamerater på universitetet. Ifølge US Magazine gjorde imidlertid de to det slutt i sommer.

Traumatisk oppvekst Etter alt oppstyret rundt draften, fikk også Sam en gratulasjon fra broren.

- Jeg er stolt av ham for at han ikke endte opp som meg.

SLUTT: Michael Sam var forlovet med Vito Cammisano. Foto: Dan Steinberg/Invision/AP Images
SLUTT: Michael Sam var forlovet med Vito Cammisano. Foto: Dan Steinberg/Invision/AP Images Vis mer

Sam er den nest yngste av åtte søsken, og har hatt en turbulent oppvekst i Texas i USA. New York Times skriver at 25-åringen opplevde flere tragedier gjennom oppveksten.

Da han var 15, ble hans eldre bror skutt og drept mens han brøt seg inn i et hus. To andre er i fengsel. Èn forsvant i 1998, og har ikke blitt sett siden. Før han ble født ble hans to år gamle søster dyttet av ei brygge av et annet barn og druknet.

- Det var veldig hardt å vokse opp i det miljøet. Familien min var notoriske i byen vi bodde i. Alle sa «der er de jævla Sam-ene». Men jeg ville ikke at de skulle ha det inntrykket av meg. Jeg kjente til det gode i familien min. De visste ingenting om bakgrunnen vår og det vi hadde vært gjennom. Jeg ønsket å lykkes i noe og være et håp i familien, sier Sam ifølge NY Times.