Han ble første nordmann til å vinne Champions League, men i kveld kan Pedersen overgå bragden

- Det vil være en prestasjon helt utenom det vanlige.

SUKSESSTRENER: Steinar Pedersen kan i kveld ta sensasjonslaget Jerv til Tippeligaen. Foto: Scanpix
SUKSESSTRENER: Steinar Pedersen kan i kveld ta sensasjonslaget Jerv til Tippeligaen. Foto: ScanpixVis mer

(Dagbladet): I 1997 skrev Steinar Pedersen seg inn i fotballhistorien som den første nordmannen til å vinne Champions League. Han fikk ikke spilletid for Borussia Dortmund da to mål av Karl-Heinz Riedle og et av Lars Ricken senket Juventus, men tittelen er likefullt et bevis på en bemerkelsesverdig prestasjon.

Nå er Pedersen bare én kamp unna å fullføre en ny bragd, denne gangen som trener for Jerv. Hvis mannskapet hans vinner kvalikfinalen døpt «Slaget om Sørlandet» mot Start i kveld, er Grimstad-klubben klar for Tippeligaen for aller første gang.

- Hvis det skjer, vil det toppe Champions League-triumfen. I fotball lever man i nuet. Det vil være en prestasjon helt utenom det vanlige. Det hadde gjort meg utrolig stolt av gutta og teamet jeg jobber med, forteller Pedersen til Dagbladet.

Mirakellaget Det har ikke engang gått to år siden Pedersen overtok Jerv. Da hadde laget nettopp rykket opp til 2. divisjon. I etterkant har mannen med 19 sesonger bak seg på toppnivå som spiller løftet gultrøyene til det mange trodde var umulige høyder.

I 2013 så 100 tilskuere Jerv knuse Starts annetlag 6-0 i 3. divisjon. I kveld venter over 14 000 på et utsolgt Sør Arena i Kristiansand. Kontrasten kunne knapt vært større.

- Interessen rundt kampen er enorm. Vi merker det på omgivelsene og mediatrykket. Rammen kommer til å bli fantastisk, sier Pedersen.

Han skryter av gutta sine. Han forteller at de har lagt ned en fantastisk innsats gjennom hele sesongen.

- Så er vi her nå. Det er finalen. De har gjort seg fortjent til å være i denne situasjonen. Det er et vanvittig høydepunkt, sier Pedersen etter at det endte 1-1 i det første oppgjøret mellom lagene sist lørdag.

Får æren Pedersen er rask med å kreditere spillerne og andre i klubben for den store suksessen laget har opplevd de siste årene, men ifølge Jervs markedssjef er det ikke tvil om at 40-åringen fortjener massevis av honnør for jobben han har gjort.

- Den utrolige reisen vi er på skyldes i hovedsak Steinar. Han har en ekstremt profesjonell tilnærming til hvordan Jerv skal drives som klubb og hvordan hverdagen skal være for spillerne, skryter Trond Christoffersen overfor Dagbladet.

I hele sin aktive karriere studerte Pedersen samtlige av sine 26 trenere nøye. Den tidligere forsvarsspilleren forteller at han var nysgjerrig på både hva som ble gjort og hvorfor det ble gjort. Lærdommen har Pedersen tatt med seg til Jerv. Og resultatene har kommet umiddelbart. Mannen som spås en stor trenerfremtid legger heller ikke skjul på at hans personlige ambisjoner er store.

- He-he. Det kan du trygt si, sier Pedersen, før han deler formaningen han gir gutta sine før kveldens kamp:

- Vi må tørre å være oss selv. Vi er godt forberedt og vet hvordan vi skal se ut. Nå handler det om å håndtere de rammene som er rundt kampen. Vi skal være mer enn klare.