Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Han ble ikke behandlet som sjefen

Misnøye førte til Cavendishs Sky-exit, hevder lagkamerat.

NYE UTFORDRINGER: Team Sky og Mark Cavendish ble ikke et lykkelig ekteskap. Foto: SCANPIX/AFP PHOTO / SCANPIX
NYE UTFORDRINGER: Team Sky og Mark Cavendish ble ikke et lykkelig ekteskap. Foto: SCANPIX/AFP PHOTO / SCANPIX Vis mer

Spurtkanonen Mark Cavendish forlater sykkellaget Sky på grunn av misnøye med rollefordelingen, hevder lagkameraten.

Problemet for den tidligere verdensmesteren skal ha vært at han ikke ble behandlet på lik linje med Bradley Wiggins, ifølge lagkamerat Juan Antonio Flecha.

- Sky behandlet ham som en fantastisk rytter, men ikke som sjefen. Bradley har alltid vært den store sjefen i laget. Mark forventet kanskje å få den samme behandlingen, og han ba om det. Han ble behandlet som en stor rytter, men ikke som sjefen, hevder Flecha overfor NuSport.nl.

Cavendish, som vant fjorårets VM i København, er tidenes fjerde mestvinnende rytter i Tour de France med 23 etappeseirer. Årets utgave endte med «bare» tre etappeseirer.

Bradley Wiggins ble tidenes første britiske sammenlagtvinner sist sommer.

Etter kun ett år i Sky, er det klart at Cavendish bytter beite. Ennå er det ikke klart hvilket lag han skal sykle for kommende sesong.

- Jeg tror begge parter ikke har vært helt fornøyd. Forholdet utviklet seg ikke helt slik vi hadde håpet. Det ble intet lykkelig «ekteskap», sier sportsdirektør Steven de Jongh.

Edvald Boasson Hagen fortsetter i Sky neste sesong. Gabriel Rasch er ny i laget fra kommende sesong. Lars Petter Nordhaug bytter til nederlandske Rabobank.

(NTB)