- Han ble jævlig forbannet

Svendsen kjørte Northug-stil mot Fourcade.

KJØRTE SOM NORTHUG: Emil Hegle Svendsen nektet å gå foran og dra, da klikket Martin Fourcade.   Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
KJØRTE SOM NORTHUG: Emil Hegle Svendsen nektet å gå foran og dra, da klikket Martin Fourcade. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.Vis mer

RUPHOLDING (Dagbladet): Dagens herrestafett utviklet seg til å bli en skikkelig thriller, med Emil Hegle Svendsen i hovedrollen. Nordmannen gikk ut noen sekunder bak franskmannen ved veksling, men forspranget ble spist opp på standplass under liggende skyting.

Etter første skyting fikk Emil ned alle blinkene et sekund eller to før Fourcade. Likevel ventet han til franskmannen hadde reist seg opp, for å slippe å ligge i front ut på andrerunden.

- Han blei forbanna da, det så jeg på ham. Han snudde seg der jeg sto og ventet, sier Hegle Svendsen til Dagbladet.

Franskmannen satte opp et morderisk tempo umiddelbart, og fikk plutselig ei luke på 10-15 meter til vår ankermann.

- Hva skjedde der?

- Det var fordi han blei så jævla forbanna. Han skjøt fart ut der og klikka helt. Men jeg klarte å bevare roen.

Ville ha Svendsen i front Fourcade lå i front hele andrerunden med Svendsen på slep, men ingen av dem var i nærheten av å gå for fullt.

Rett før utforkjøringa inn mot siste og avgjørende skyting ville Fourcade ha Svendsen i front.

Men nordmannen nektet - på ekte Northug-vis.

- På toppen, rett før vi sklei inn til standplass, snudde han seg en gang til og spurte om jeg kunne gå først inn. Jeg så rett ned i bakken og lot som ingenting.

- Godt å irritere litt?

- Det er veldig godt. Han veit han har en sterk konkurrent, og det veit jeg også. Jeg prøvde å spille på det. Men det er viktig å ikke dra det for langt, så man ender opp med psyke ut seg selv.

Northug-aktig - Det var litt Northug-aktig over det hele?

- Jeg prøvde bare å ha det artig. Det var en parademarsj på sisterunden. Utrolig deilig å gå rundt der aleine, og godt jeg slapp duellen med ham på sisterunden.

- Men du laget ikke noe show på oppløpet?

- Man må komme seg i mål. Det hadde vært kjedelig å tryne på oppløpet, og Fourcade hadde kommet og slått meg. Men jeg klarte ikke å dy meg da det kameraet dukket opp på siden - da måtte jeg vise litt kjepphøyhet, gliser Svendsen.

Showet på sisterunden Etter å ha knust Fourcade i mann mot mann-duellen på stående skyting, kunne Svendsen tillate seg å showe litt på sisterunden. Han viste en triumferende pekefinger inn i kamera i en motbakke et stykke før mål, og til slutt var han 30 sekunder før Fourcade i mål.

Franskmannen dro opp brillene til Hegle Svendsen da de tok hverandre i hånda, men var også en stor nok sportsmann til å gratulere.

- Det er mulig han var litt sur, men han har ikke sagt noe. Han har i hvert fall gratulert, sier Svendsen.
- Det var ingen bevisst utpsyking. Det viktigste var å vise styrke, og ingen svakhet i det hele tatt. Det var bare det jeg prøvde å gjøre.

VENTET: Emil Hegle Svendsen kunne gått først ut ved første skyting, men ventet for å legge seg i ryggen på Martin Fourcade. Foto: REUTERS/Michael Dalder
VENTET: Emil Hegle Svendsen kunne gått først ut ved første skyting, men ventet for å legge seg i ryggen på Martin Fourcade. Foto: REUTERS/Michael Dalder Vis mer