HEKTISK KVELD: Terje Hauge gir Rafael van der Vaart det andre gule kortet, og dermed rødt. Akkurat den avgjørelsen er de færreste uenige i, men det var flere andre den norske kamplederen får tøff kritikk for. Foto:  AFP PHOTO/IAN KINGTON
HEKTISK KVELD: Terje Hauge gir Rafael van der Vaart det andre gule kortet, og dermed rødt. Akkurat den avgjørelsen er de færreste uenige i, men det var flere andre den norske kamplederen får tøff kritikk for. Foto: AFP PHOTO/IAN KINGTONVis mer

- Han ble kanskje imponert av publikum?

Twente-spillerne føler seg snytt av Terje Hauge.

||| (Dagbladet): Terje Hauge var ikke akkurat arbeidsledig i høljregnet på White Hart Lane i går.

Assistert av ikke mindre enn fire norske dommerkolleger rundt banen endte Olsvik-dommeren opp med å gi Tottenham hele tre straffespark, samt et rødt kort til Rafael van der Vaart.

Samtidig mente Twente-spillerne at også de burde hatt straffespark da Peter Crouch fikk ballen i hånda, og at Tom Huddlestone skulle vært utvist for en albue i ansiktet Theo Janssen.

- Jeg så den albuen klart og tydelig, og det samme må dommeren ha gjort. Men han foretok seg ingenting. Jeg tror han ble imponert av trøkket fra publikum. Det var så mange avgjørelser som gikk mot oss, klager Twente-kaptein Peter Wisgerhof ifølge nederlandske voetbalprimeur.nl.

- 100 slike dueller i hver kamp
Det var han som forårsaket den første straffen, etter et basketak med Peter Crouch inne i feltet. Wisgerhof tok utvilsomt tak i Spurs-spissen, men også Crouch hadde ei hånd rundt nakken på Twente-spilleren.

- Det er 100 slike dueller i løpet av en kamp. Assistentdommeren bak målet sto rett ved og gjorde ingen tegn til å reagere, men dommeren så det åpenbart annerledes. For å si det sånn: Jeg synes den kan diskuteres, sier Wisgerhof.

Etter pause fikk Tottenham først en ny straffe da Gareth Bale utfordret én mot én, fikk ballen forbi og tilsynelatende ble felt.

Den siste kom etter at et langskudd traff en Twente-spiller i albuen. Assistentdommer Frank Andås grep inn og sørget for kveldens tredje straffe.

Luuk de Jong mener den siste er den eneste som kan forsvares.

- Det første straffesparket er ingen forseelse av Wisgerhof, men av Peter Crouch. Den andre er skuespill. Den tredje er grei nok. Ballen traff til Nicky Kuiper, sier han ifølge soccernews.nl.

Kaptein Wisgerhof føler Hauge blåste mot dem i enhver tvilssituasjon.

FØLER ALT GIKK MOT DEM: Twente-spillerne mener alle tvilsavgjørelser gikk i favør Tottenham. Foto: EPA/FELIPE TRUEBA
FØLER ALT GIKK MOT DEM: Twente-spillerne mener alle tvilsavgjørelser gikk i favør Tottenham. Foto: EPA/FELIPE TRUEBA Vis mer

- Det var helt utrolig, mener han.

Webbs nye bestevenn?
Goal.com har plukket ut åtte nøkkelsituasjoner Hauge måtte ta stilling til. De konkluderer med at han traff på tre av dem:

Det første gule kortet til van der Vaart, den andre straffen til Tottenham og marsjordren til van der Vaart.

De mener derimot han gjorde feil da han lot Huddlestone slippe unna det røde kortet, da han ga Crouch straffe, da han ikke lot van der Vaart straffen på ny fordi keeper var langt utenfor streken og da han ga Spurs straffe nummer tre.

Det siste nøkkeløyeblikket - da Douglas headet ballen i armen på Crouch - har de ikke tatt endelig stilling til. Men de siterer Twente-sjef Michel Preud'homme:

- Hvis du gir straffe til det ene laget for å stoppe ballen med hånda, må du gjøre det samme på motsatt side av banen.

Avslutningsvis skriver goal.com at Hauge la inn en god søknad om å bli bestevenn med Howard Webb. Premier League-dommeren hisset på seg halve Nederland i VM-finalen, da han ikke ga dem en corner de hadde krav på like før Spania scoret vinnermålet.

- Ikke siden Webb har en dommer vært så foraktet i Nederland, skriver de.

TROR PUBLIKUM PÅVIRKET HAUGE: Twente-kaptein Peter Wisgerhof. Foto:   AFP PHOTO/IAN KINGTON
TROR PUBLIKUM PÅVIRKET HAUGE: Twente-kaptein Peter Wisgerhof. Foto: AFP PHOTO/IAN KINGTON Vis mer