Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Han ble verdensmester for ett år siden. Nå må Henrik se OL på tv

- Det har vært helt jojo hele sesongen.

LANGT BAK: Henrik L'Abée-Lund startet som nummer 41 på dagens jaktstart, og gikk seg opp fire plasser. Fjorårets verdensmester tror han ikke har vist nok denne sesongen til å bli OL-uttatt.
LANGT BAK: Henrik L'Abée-Lund startet som nummer 41 på dagens jaktstart, og gikk seg opp fire plasser. Fjorårets verdensmester tror han ikke har vist nok denne sesongen til å bli OL-uttatt. Vis mer

RUHPOLDING (Dagbladet): Henrik L'Abée-Lund var på det norske laget som vant VM-gull i stafett i Nove Mesto 16. februar i fjor — og at han ble forhåndsuttatt til de to første verdenscuprundene denne sesongen — sammen med Emil Hegle Svendsen, Ole Einar Bjørndalen og Tarjei Bø, fortalte mye om hans posisjon i det norske laget før sesongstart.

Siden har det kladdet for oslogutten.

Svake resultater
32, 49, 32, 37, 13, 29, 44 og 29 var plasseringene hans før løpene her i Ruhpolding. Gode plasseringer her var L'Abée-Lunds siste mulighet til å skaffe seg en god plass i OL-troppen.

Han grep ikke muligheten.

Lørdag endte han på 41. plass på 20-kilometeren, en distanse han fikk en respektabel niendeplass på under VM i fjor, mens han på dagens jaktstart bare klarte å gå seg opp fire plasser.

- OL på tv Nå er han overbevist om at OL-toget er gått for hans del. Og det fikk han rett i. Da Olympiatoppen presenterte resten av OL-troppen i kveld, sto ikke L'Abée-Lunds navn på den lista.

- Jeg kommer nok til å se OL på tv. Det vil være mer overraskende om jeg er med enn om jeg ikke er med, sa Henrik L'Abée-Lund til Dagbladet før uttaket ble kjent.

- Og det er selvfølgelig skuffende, for OL har vært det store målet mitt i flere år. Og spesielt etter den sesongen jeg hadde i fjor så hadde jeg tro på at jeg ikke bare skulle komme til OL, men være med å kjempe om medaljene.

Steg feil vei
- Du slo igjennom for fullt i fjor. Gikk du i fella og trodde at ting skulle gå av seg selv i år?

- Nei, absolutt ikke, det har ikke noe med det å gjøre. Jeg føler at jeg har jobbet bra i år, og testene har vært gode, så jeg hadde troen på at jeg hadde tatt et steg til, men det steget var dessverre feil vei.

- Det har vært hele jojo hele sesongen. Nå begynner jeg å få på plass skytingen, og da er det det fysiske som ikke funker. Jeg har ikke klart å sette sammen alt, sier Henrik L'Abée-Lund til Dagbladet.

To avbrekk
Han hadde en sykdomsperiode i sommer, og litt trøbbel etter landslagets andre høydesamling. Der mistet han to gode treningsperioder.

GULLGUTT: Henrik L'Abée-Lund (t.v) gikk andreetappen på det norske stafettlaget som vant VM-gull i Nove Mesto i fjor. Her står han sammen med (f.v) Emil Hegle Svendsen, Tarjei Bø og Ole Einar Bjørndalen. I år vrakes han til OL-troppen. Foto: Bjørn Langsem
GULLGUTT: Henrik L'Abée-Lund (t.v) gikk andreetappen på det norske stafettlaget som vant VM-gull i Nove Mesto i fjor. Her står han sammen med (f.v) Emil Hegle Svendsen, Tarjei Bø og Ole Einar Bjørndalen. I år vrakes han til OL-troppen. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

- Det er nok litt av grunnen til at det gikk litt smått på ski i starten av sesongen, sier Henrik L'Abée-Lund til Dagbladet.

- Men jeg trente veldig bra i julen, og trodde jeg var back in business.

Satser mot Kollen-VM
Men selv om 27-åringen går glipp av det som ville være karrierens høydepunkt, så nekter han å gi opp.

- Akkurat nå er jeg bare skuffet, men jeg satser iallfall fram til VM i Holmenkollen i 2016, sier Henrik L'Abée-Lund.