Han ble ydmyket i sitt eget hjemland: - Det tok meg lang tid å komme over det

Nå kan Anand slå tilbake mot Carlsen.

UTSPILT: Magnus Carlsen knuste Vishy Anands drøm om å forsvare VM-tittelen på hjemmebane i fjor.
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
UTSPILT: Magnus Carlsen knuste Vishy Anands drøm om å forsvare VM-tittelen på hjemmebane i fjor. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Etter det ydmykende VM-tapet mot Magnus Carlsen (23) i fjor, ble Vishy Anand (44) avskrevet som sjakkspiller. Neste måned kan han bli verdensmester for sjette gang.

- Det tok meg lang tid å komme over. Jeg måtte bli vant til at jeg ikke var verdensmester lenger.

Ordene tilhører Vishy Anand. «Tigeren fra Chennai». Den indiske folkehelten som mislyktes fundamentalt da han skulle forsvare VM-tittelen på hjemmebane i fjor. - Både jeg og mange andre trodde løpet var kjørt for ham, forteller Torstein Bae til Dagbladet.

Anand nærmet seg sin 44. bursdag. Han hadde vunnet VM fem ganger tidligere. Men nå var det slutt. Hans storhetstid var over. Ekspertene var samstemte.

Søkte trøst Bildene av en sønderknust Anand gikk verden over. Han hadde skuffet ikke bare seg selv, men en hel nasjon. Dagene, ukene og månedene etter at de siste utenlandske sjakkjournalistene hadde forlatt India, brukte Anand sammen med familien. 

Kona Aruna og den to år gamle sønnen Akhil ble redningen.

- Når du er på et vanskelig sted i karrieren, og ikke får gjort noe med det raskt, må du endre fokus. Å leke med ham var den beste måten å glemme alt på. Tiden jeg fikk tilbringe med ham etter VM, var veldig viktig for meg følelsesmessig. Det fikk skaden til å lege seg mye raskere, innrømmet Anand overfor indisk TV.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer