IVRIG  Michael Schumacher brukte ofte feriene sine til å stå på ski. Tyskeren eide blant annet en hytte i Trysil. Foto: NTB Scanpix
IVRIG Michael Schumacher brukte ofte feriene sine til å stå på ski. Tyskeren eide blant annet en hytte i Trysil. Foto: NTB ScanpixVis mer

- Han blir kanskje aldri den samme igjen

Schumacher må lære seg «alt» på nytt.

(Dagbladet): Det har nå gått 132 dager siden Michael Schumachers tragiske ulykke.

Formel 1-stjernen falt i en alpinbakke, pådro seg livstruende hodeskader og har vært i koma siden.

Om han skulle våkne igjen, vil ikke Schumacher være seg selv, sier professor på prestisjeuniversitet Cambridge, Peter Hutchinson.

Blir aldri den samme - Han blir kanskje aldri den samme personen igjen. Det er ikke sånn at noen slår på lysbryteren og pasienten er der igjen. Han vil trolig komme tilbake til en verden han ikke kjenner igjen, sier Hutchinson til The Mirror.

Professoren forsetter:

- Han vil ikke være Schumacher. Han må finne en måte å takle ting på, og lære seg grunnleggende ferdigheter som å spise, snakke og gå. Ingenting vil være så enkelt som det var.

I koma Bilsportlegenden holdes fortsatt i kunstig koma etter sitt fall i skibakken i romjula .

Bare i små øyeblikk har han vært bevisst, har legene som behandler 45-åringen sagt, uten at de har gått mer i detalj.

Det tyske magasinet Focus skriver i dag at 45-åringen kommer til å våkne igjen: «Michael Schumacher ser ut til å ha vunnet sin kamp mot døden. Men han har fortsatt kampen for sitt liv foran seg.»