FØLGER I SJEFENS FOTSPOR: Sondre Skarli, her fra OL i Sotsji sammen med eks-sjefen Jarle Pedersen, tar over skøytelandslaget.
Foto: Jon Eeg / NTB scanpix
FØLGER I SJEFENS FOTSPOR: Sondre Skarli, her fra OL i Sotsji sammen med eks-sjefen Jarle Pedersen, tar over skøytelandslaget. Foto: Jon Eeg / NTB scanpixVis mer

Han blir ny skøytesjef

Sondre Skarli tar over etter Jarle Pedersen.

Avgåtte Jarle Pedersens assistent Sondre Skarli blir ny landslagssjef i skøyter.

- Jeg hadde aldri gått inn i denne rollen uten stor tillit fra løperne. Det er noe av det viktigste, og det vet jeg at jeg har, sier Skarli til TV 2.

Skarli presiserer at kontrakten ennå ikke er underskrevet.

TV 2 mener å vite at ansettelsen skjedde etter en maktkamp mellom Norges Skøyteforbund og Olympiatoppen. Sistnevnte skal ha gått så langt som til å true med å trekke seg fra alt samarbeid.

Olympiatoppen har vært klar på at det kun er den norske landslagsmodellen som teller, og dermed ble det heller ingenting konkret å få ut av samtalene med de meritterte nederlandske trenerne som Gerhard Kemkers og Ingrid Paul.

28 år gamle Skarli fra Dølemo i Aust-Agder får ansvaret for blant andre Sverre Lunde Pedersen og Håvard Bøkko.

- Jeg tror det bli bra. Slik som det til slutt ble med at Olympiatoppen og etter hvert forbundet ønsker å bygge opp et norsk trenerteam, så var han egentlig den eneste norske kandidaten. Det går det ikke an å komme utenom, sier Bøkko til TV 2.

Skarli ser fram til å jobbe med Bøkko.

- Jeg kjenner Håvard veldig godt, og vi har et veldig profesjonelt samarbeid. Vi har jobbet sammen over tid, og det tror jeg kan bli en stor fordel. Jeg vet hva han har gjort de siste årene, men jeg vet også en del ting som jeg tror kan være viktig for å løfte ham det siste steget han trenger, sier Skarli.

(NTB)