NY VIF-SPISS: Deshorn Brown (t.v.) blir ny Vålerenga-spiss etter at de bladde opp rundt fire millioner kroner til Colorado Rapids for 24-åringen. Foto: Isaiah J. Downing / USA TODAY Sports / NTB Scanpix
NY VIF-SPISS: Deshorn Brown (t.v.) blir ny Vålerenga-spiss etter at de bladde opp rundt fire millioner kroner til Colorado Rapids for 24-åringen. Foto: Isaiah J. Downing / USA TODAY Sports / NTB ScanpixVis mer

- Han blir Tippeligaens desidert raskeste spiller

Rekdal om VIFs nye spiss.

(Dagbladet): Vålerenga-trener Kjetil Rekdal er opprømt etter at klubben har sikret seg den jamaicanske spissen Deshorn Brown (24) fra MLS-klubben Colorado Rapids - en overgang som VIF-onkel Tor Olav Trøim etter sigende blar opp fire millioner kroner for.

Rekdal er klar på at Deshorn Brown har vært klubbens «soleklare førstevalg» som erstatter for rekordmannen Vidar Örn Kjartansson, som ble solgt til kinesiske Jiangsu for rundt 20 millioner kroner i januar.

I nykommeren skal Vålerenga ha sikret seg en spiss med ekstreme kvaliteter, ifølge Kjetil Rekdal.

Raskere enn Shelton - Han kommer til å bli den desidert raskeste spilleren i Tippeligaen, sier Rekdal til Dagbladet.

Vålerenga har hatt en superrask jamaicaner i stallen før, i Luton Shelton. Han har Tippeligarekorden på 40 meter, pålydende 4,47 - uten at det satte fart på uttellingen til osloklubben foran mål.

Shelton forlot Vålerenga til fordel for tyrkiske Karabükspor i 2011 uten å ha vært noen suksess.

Rekdal er derimot trygg på at de har truffet blink på spilleren som «iallfall ikke er noe tregere enn Shelton».

Tidkrevende - Vi ble oppmerksom på Brown allerede i fjor høst, og da Kjartansson ble solgt, så intensiverte vi jakten på han. Det har vært en tidkrevende prosess, men han kom alle nåløyene vi hadde satt, for å sikre treffprosenten på spillerkjøp. Vi har ikke råd til å bomme på overganger, sier Kjetil Rekdal.

I Colorado Rapids scoret Deshorn Brown 20 mål på 62 kamper fra 2013.

- Utopi Vidar Örn Kjartansson scoret 25 mål på én sesong for Vålerenga. Rekdal vet at Vålerengas nye toppspiss vil bli sammenlignet med Kjartansson, men heller kaldt vann i blodet på alle som tror at nyspissen kan levere noe tilsvarende.

- Deshorn Brown er en helt annen type spiller enn Vidar, som var en ekstrem målscorer. Brown har helt andre plusser i tempo, hodespill og røffhet. Det er utopi å tro at han skal score 25 mål, men klarer han 15, så skal vi være fornøyd, sier Kjetil Rekdal.

3,5 år Vålerenga-treneren er overbevist om at Deshorn Brown vil ta Tippeligaen med «storm».

- Han scoret ti mål på 30 kamper for et bunnlag sist sesong. Uten hjelp. Han har kvaliteter foran mål. De skal vi videreutvikle, men vi må også la han få tid til å tilpasse seg et nytt lag, ny liga og nye medspillere.

Brown ankommer Oslo neste uke, og har skrevet under en 3,5 års kontrakt, forutsatt at spissen består den medisinske testen.

Med kjøpet av Deshorn Brown anser Vålerenga seg som ferdighandlet til tippeligastarten mot Strømsgodset på Ullevaal stadion andre påskedag.

Norsk spiller for dyrt Da Kjetil Rekdal startet sin andre periode som Vålerenga-trener for to år siden var han opptatt av å fornorske hovedstadslaget.

Vålerenga vurderte også norske alternativer som erstatter for Vidar Örn Kjartansson, men ifølge Rekdal ville det blitt langt dyrere enn kjøpet av Deshorn Brown.

- Det finnes gode kandidater både i Tippeligaen og Adeccoligaen, men det ville kostet to-tre ganger mer. Vi måtte ha en «ferdig» spiller som erstatter for Vidar, sier Vålerenga-treneren.

 

FIKK FØRSTEVALGET: Kjetil Rekdal hevder den nye spissen Deshorn Brown var førstevalget på lista over kandidater til å erstatte Vidar Örn Kjartansson på topp. Foto: Jacques Hvistendahl
FIKK FØRSTEVALGET: Kjetil Rekdal hevder den nye spissen Deshorn Brown var førstevalget på lista over kandidater til å erstatte Vidar Örn Kjartansson på topp. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer

 

SPISS-HIT: Vidar Örn Kjartansson ble et av de beste spisskjøpene VIF noen gang har gjort. Så gjenstår det å se hvor bra klubben har truffet med nysigneringen Deshorn Brown. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
SPISS-HIT: Vidar Örn Kjartansson ble et av de beste spisskjøpene VIF noen gang har gjort. Så gjenstår det å se hvor bra klubben har truffet med nysigneringen Deshorn Brown. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer