Han bommet og bommet, men så traff Bale da det gjaldt som mest

Forbannelsen over for Real Madrid etter dramatisk snuoperasjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Real Madrid - Atlético Madrid 1-1 (0-1) 4-1 etter ekstraomganger.

(Dagbladet): Det var to helt forskjellige premisser for de to Madrid-lagene i Lisboa i kveld. Atlético Madrid kunne vinne sitt første Champions League-trofé i historien, mens Real Madrid hadde muligheten til å løfte pokalen for tiende gang, «La Décima» som det så fint heter i Spania.

La Décima har nærmest blitt en forbannelse for klubben, en forbannelse som har preget Real Madrid helt siden de sist vant Champions League i 2001/02-sesongen. Heller ikke i kveld så supporterne ut til å bli kvitt forbannelsen, før Sergio Ramos dukket opp ut fra intet, og stanget Real Madrid tilbake i kampen.

Champions League-finalen:

Real Madrid (Spania) — Atlético Madrid (Spania) 4-1 (0-1) e.o.

61.000 tilskuere på Estádio da Luz.

Mål: 0-1 Diego Godin (36), 1-1 Sergio Ramos (90), 2-1 Gareth Bale (110), 3-1 Marcelo (118), 4-1 Cristiano Ronaldo (str. 120).

Dommer: Björn Kuipers, Nederland.

Gult kort: Sergio Ramos (27), Sami Khedira (45), Marcelo (118), Cristiano Ronaldo (120), Raphaël Varane (120), Real Madrid, Raul Garcia (27), Miranda (53), David Villa (72), Juanfran (74), Koke (86), Gabi (100), Diego Godín (120), Atlético Madrid.

Lagene:
Real Madrid (4-3-3): Iker Casillas — Dani Carvajal, Sergio Ramos, Raphaël Varane, Fábio Coentrão (Marcelo fra 59.) — Sami Khedira (Isco fra 59.), Luka Modric, Angel di Maria — Gareth Bale, Karim Benzema (Alvaro Morata fra 79.), Cristiano Ronaldo. Ubenyttede reserver: Diego López — Pepe, Alvaro Arbeloa, Asier Illarramendi.

Atlético Madrid (4-4-1-1): Thibaut Courtois — Juanfran, Diego Godín, Miranda, Filipe Luis (Toby Alderweireld fra 83.) — Koke, Gabi, Tiago, Raul Garcia (José Sosa fra 66.) — David Villa — Diego Costa (Adrián Lopez fra 9.). Ubenyttede reserver: Daniel Aranzubia — Mario Suárez, Cristian Rodríguez, Diego.

(NTB)

På forhånd var Real Madrid favoritten hos de fleste, men Ronaldo og resten av stjernegalleriet hadde ingen stor dag på jobben i Portugal. Iallfall ikke før det var spilt 93 minutter av finalen.

Gareth Bale hadde flere muligheter til å score i ordinær tid, men ført i ekstraomgangene traff han nettmaskene da det gjaldt som mest. Like før slutt fjernet Marcelo og Ronaldo all tvil, og Real Madrid tok sitt tiende Champions League-trofé. Forbannelsen er over.

- Alle på laget er helter. Med måten dette laget jobber på vil du plukke opp titler. Målet er ikke bare mitt, det er for folket i Madrid, de som kom hit, og de som ble hjemme. Vi har ventet på dette lenge. I dag kan vi endelig nyte det, sier Ramos ifølge uefa.com.

Ubeskrivelig Spillerne kunne slippe jubelen løs med pokalen mellom hendene noen minutter etter kampen.

- Det var en utrolig følelse. Det kan ikke beskrives. Det er noe jeg vil huske resten av livet, sier Gareth Bale via Viasat om det å løfte pokalen.

- Jeg er veldig glad siden vi klarte å vinne en tittel som for Real Madrid er veldig viktig. Vi er stole over å ha klart dette resultatet. Personlig er jeg veldig glad, sier Carlo Ancelotti.
På bærtur Gareth Bale fikk kampens første mulighet etter halvtimen. Waliseren snappet opp en svak pasning på midtbanen og satte fart mot boksen. Han kom seg helt ned til 16-meteren hvor han fikk avsluttet, men ballen gikk utenfor målet til Thibaut Courtois.

Noen minutter seinere eksploderte den rødhvite delen av Estádio da Luz. Midtstopper Diego Godin var sist på ballen da Real Madrid-keeper Iker Casillas stormet ut i feltet. Sisteskansen var ikke i nærheten av ballen da den ble flikket videre fra returrommet etter en corner, og ballen sneik seg inn i mål.

Det var nettopp Godin som på mange måter sikret Atlético Madrid klubbens første ligamesterskap på 18 år, da han scoret det viktige utligningsmålet mot Barcelona i seriefinalen. Store øyeblikk for hvem som helst, ekstra stort for en midtstopper som ikke tegner seg på scoringslista så ofte.

<strong>PÅ BÆRTUR:</strong> Iker Casillas er på halvdistanse, og Godin vinner hodeduellen mot Khedira. Foto: AP Photo/Paulo Duarte/NTB Scanpix
PÅ BÆRTUR: Iker Casillas er på halvdistanse, og Godin vinner hodeduellen mot Khedira. Foto: AP Photo/Paulo Duarte/NTB Scanpix Vis mer

For Iker Casillas del så tabben ut til å bli et vendepunkt i karrieren hans. Keeperen hadde nemlig ikke tapt mot Atlético Madrid som spiller på 26 forsøk før i kveld. Keeperen har også vært svært god i hjemlig cup og Champions League denne sesongen. Men scoringen til Ramos reddet statistikken.

Bale-sjanser Etter en sjansefattig førsteomgang åpnet det seg litt mer opp i den andre omgangen. Real Madrid jaget scoring, og Cristiano Ronaldo var ikke langt unna da han fra en god frisparkposisjon testet Courtois som bokset ballen over eget mål.

Real Madrid hadde en voksen oppgave foran seg. I 30 av de siste 36 Champions League-finalene har laget som tok ledelsen i kampen vunnet.

De liljehvite skulle få en ny mulighet etter 73 minutter. Gareth Bale ladet venstreslegga fra 17 meter, men heller ikke denne gangen traff den tidligere Tottenham-spilleren målet.

<strong>INNSER TABBEN:</strong> Men det er allerede for seint for Casillas. Foto:   REUTERS/Paul Hanna/NTB Scanpix
INNSER TABBEN: Men det er allerede for seint for Casillas. Foto: REUTERS/Paul Hanna/NTB Scanpix Vis mer

Samme mann skulle få muligheten noen minutter seinere da han satte på turboen fra høyrekanten. Men siktet til angriperen var ikke fininnstilt i kveld, og igjen gikk ballen utenfor mål.

Ramos på overtid Atlético Madrid hadde bare sluppet inn seks mål på 12 kamper i turneringen denne sesongen, og var også den eneste laget som ikke hadde tapt en eneste kamp. De rødhvite parkerte den berømte bussen mot slutten, og Real Madrid trykket skikkelig på.

De så likevel ut til å gå mot tap, før Sergio Ramos dukket opp og stanget inn utlikningen tre minutter på overtid. Det var midtstopperens tredje (!) scoring på to kamper i Champions League. Spesielt imponerende siden det var i semifinalen og finalen.

- Er det mulig at det skjer på overtid for Real Madrid, utbrøt Roar Stokke i kommentator-boksen til Viasat.

<strong>PRØVER Å RETTE OPP:</strong> Men det er forgjeves, og Atlético Madrid tar ledelsen. Foto:  REUTERS/Sergio Perez/NTB Scanpix
PRØVER Å RETTE OPP: Men det er forgjeves, og Atlético Madrid tar ledelsen. Foto: REUTERS/Sergio Perez/NTB Scanpix Vis mer

Luka Modric var mannen som slo den presise corneren på pannebrasken til Ramos, og det var også spanjolens sjette scoring på de siste sju kampene.

Iker Casillas ga Ramos et velfortjent kyss på kinnet etter den scoringen, vel vitende om at han reddet keeperen etter sitt tabbe-baklengs. Selv Carlo Ancelotti jublet, selv om smilet aldri formet seg i ansiktet til manageren.

Bale helt Atlético Madrid-manager Diego Simeone fortalte dommeren akkurat hva han mente om at det ble lagt til fem minutter tilleggstid. Etter den første ekstraomgangen, som var tett og jevnspilt, gikk manageren ut på banen for å hindre egne spillere i å konfrontere pipeblåseren. Da kom det også noen kraftsalver i retning dommeren.

Da det var spilt i 110 minutter var en utslitt Cristiano Ronaldo helt nede på venstrebacken, nærmest ute av stand til å fosse framover. Men Angel Di Maria hadde ikke gått tom for krefter. Han danset seg fri på sin venstrekant og avsluttet via keeper Courtois, og ballen endte på bakerste stolpe hvor Gareth Bale stanget inn vinnermålet.

<strong>FLYGENDE SPANJOL:</strong> Sergio Ramos stanget inn utlikningen på overtid. Foto:  AFP PHOTO/ MIGUEL RIOPA/NTB Scanpix
FLYGENDE SPANJOL: Sergio Ramos stanget inn utlikningen på overtid. Foto: AFP PHOTO/ MIGUEL RIOPA/NTB Scanpix Vis mer

Duoen ble stående å holde rundt hverandre etter scoringen, som om trofeet allerede var i boks. Det ble det nesten sikkert da Marcelo scoret klubbens tredje for kvelden noen minutter etterpå, og definitivt sikkert da Cristiano Ronaldo fikk muligheten fra krittmerket.

Ronaldo har nå totalt 67 scoringer i Champions League, det samme antallet som Lionel Messi. Raul topper statistikken med 71 scoringer. Det var også Ronaldos 17. scoring i turneringen denne sesongen.

Ronaldo vant Champions League for andre gang (vant også med Manchester United i 2008), mens Carlo Ancelotti vant trofeet for tredje gang som manager.

Rakk kampen Et av de store spørsmålene før kveldens kamp var om Diego Costa ville rekke finalen. Han har blant annet blitt behandlet av legen Marijana Kovacevic og hennes morkake-kur. Snaut to timer før kampstart ble det kjent av han ikke bare ville rekke kampen, han startet også. Den gamblingen skulle vise seg å ikke betale seg.

<strong>FIKK TAKK:</strong> Iker Casillas takket målscorer Sergio Ramos. Foto:  EPA/MARIO CRUZ/NTB Scanpix
FIKK TAKK: Iker Casillas takket målscorer Sergio Ramos. Foto: EPA/MARIO CRUZ/NTB Scanpix Vis mer

For allerede etter ni minutter forlot Diego Costa banen etter at han fikk kjenning med hamstring-skaden han sliter med. Folk på sosiale medier ville ha det til at han ble byttet ut på grunn av overtro, fordi spissen også ble byttet ut mot Barcelona da Atlético Madrid sikret seg ligatittelen.

Det var også knyttet noe usikkerhet til Cristiano Ronaldo, selv om manager Carlo Ancelotti var sikker på at han ville rekke finalen etter at superstjerne ble skadd under oppvarmingen til seriekampen mot Espanyol.

Real Madrids Xabi Alonso sto over finalen grunnet gule kort, og Real Madrid-stopperen Pepe sliter med en leggskade som han ikke ble kvitt i tide til finalen. For Atlético Madrid var Arda Turan ute med en skade.

<strong>HANG HØYT:</strong> Gareth Bale stanget inn 2-1 i andre ekstraomgang. Foto:  EPA/MARIO CRUZ/NTB Scanpix
HANG HØYT: Gareth Bale stanget inn 2-1 i andre ekstraomgang. Foto: EPA/MARIO CRUZ/NTB Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer