-BØR BYTTE LAG Nairo Quintana er ikke påtenkt en plass for Movistar i Tour de France. - Har bør bytte lag, mener Greg Lemond. FOTO: EPA/LUCA ZENNARO
-BØR BYTTE LAG Nairo Quintana er ikke påtenkt en plass for Movistar i Tour de France. - Har bør bytte lag, mener Greg Lemond. FOTO: EPA/LUCA ZENNAROVis mer

- Han bør se etter nytt lag

Tour de France-legende raser.

(procycling.no) Greg Lemond er i harnisk.

Den triple Tour de France-vinneren forstår ingenting av Movistars avgjørelse om å kjøre det franske etapperittet uten Nairo Quintana.

  - Hele sykkelverdenen bør være forbannet over at Quintana ikke kjører Tour de France. Dette rittet fortjener å ha de beste rytterne i aksjon. Nå er Nairo den nest- eller tredjebeste i verden. Han er unik, sier Lemond til Eurosport.

Vant giroen enkelt
Den klatresterke kolombianeren var overlegen i Giro d´Italia i mai.

Kun Rigoberto Uran kan vel sies å ha vært i nærheten av ham, men endte opp med å tape over fire minutter, og hele forspranget han hadde foran Stelvio-etappen.

Etter giroen siste etappe hadde Quintana nesten tre minutter å gå på.  

- Det er galskap
Men å forsvare andreplassen fra Tour de France i fjor — eller ta opp kampen mot Chris Froome om seieren, er altså ikke aktuelt:

 - Det er galskap. Jeg forstår ikke hvordan ledelsen i laget hans tenker. Quintana er blant de aller største stjernene i sykkelsporten: Vinneren av Giro d´Italia og nummer to i Tour de France. Jeg hadde sett meg om etter et annet lag, sier Lemond.

Les også: Edvald: - Tour de France henger høyest

 Amerikaneren mener Movistar spiller er høyt spill. Han trekker fram velten til Dan Martin på giroens første dag.

- Dette kan jo skje i Tour de France også. Slik det er nå, drar man til touren med kun én leder. Det gjør det ekstra spesielt at Quintana er den mest talentfulle rytteren på laget, han holder er langt høyere nivå enn Alejandro Valverde.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!