- Han bør spille for Chelsea og José Mourinho

Jamie Redknapp mener det er på tide Rooney drar.

TIDEN RENNER UT: José Mourinho har gjort det klinkende klart at han ønsker seg Wayne Rooney til Chelsea. Nå mener Jamie Redknapp at det er på tide for Rooney å forlate Manchester United. Foto NTB / Scanpix
TIDEN RENNER UT: José Mourinho har gjort det klinkende klart at han ønsker seg Wayne Rooney til Chelsea. Nå mener Jamie Redknapp at det er på tide for Rooney å forlate Manchester United. Foto NTB / ScanpixVis mer

(Dagbladet): I går spilte Manchester United sin første obligatoriske kamp under David Moyes da de slo Wigan 2-0 i Community Shield på Wembley.

Med det har skotten hentet hjem sitt første trofé, men dagen derpå er det ikke overraskende noe helt annet det handler om i den britiske pressen.

- Dere tar feil Wayne Rooney var ikke med til London grunnet en skulderskade, og da Moyes fikk spørsmål om 27-åringen, rettet han beinhard kritikk mot det fremmøtte pressekorpset.

- Jeg liker å snakke om det (Rooney-sagaen) fordi mange av dere tar veldig feil. Jeg kjenner flesteparten av dere og føler dere er smartere enn dette, sa Moyes.

Forrige uke meldte mange at Rooney trente med reservelaget, og at det var nok et tegn på at stjernespissens tid på Old Trafford snart er over. Manageren kalte påstandene for løgner.

- Enkelte av dere skriver usannheter. Wayne trente med reservene fordi han spurte om det. Han kunne ikke ha fysisk kontakt på grunn av skulderskaden sin. Han er ikke til salgs, sa han.

- Kan ikke fortsette sånn Men det er ikke dermed sagt at temaet blir liggende dødt. Tidligere Liverpool- og Tottenham-spiller Jamie Redknapp mener det er på høy tid at Rooney tar med seg fotballskoene sørover til London.

- Han må forlate Manchester United nå. Det beste for ham vil være å spille for Chelsea og José Mourinho, og ved å holde på ham kaster Manchester United en skygge over sin egen sesong, sier Redknapp.

Rooney har knapt spilt fotball for de røde denne sommeren, men er tatt ut i Englands landslagstropp som skal møte Skottland på onsdag. Moyes sier at han synes det er positivt at Rooney får spilletid, men Redknapp mener situasjonen er uholdbar.

SKADET? Wayne Rooney var ikke med mot Wigan i går grunnet skade, men er tatt ut i Englands tropp til møtet mot Skottland på onsdag. Foto: AFP PHOTO/Yasuyoshi CHIBA
SKADET? Wayne Rooney var ikke med mot Wigan i går grunnet skade, men er tatt ut i Englands tropp til møtet mot Skottland på onsdag. Foto: AFP PHOTO/Yasuyoshi CHIBA Vis mer

- Akkurat nå er han skadet for klubblaget, men skal representere landet sitt på onsdag - det kan ikke fortsette sånn. Med to år igjen av kontrakten er dette det beste tidspunktet for å tjene penger på ham, avslutter han.

Ny nummer 7? Samtidig som det kan se ut som om Rooney er på vei ut portene på Old Trafford, spekuleres det like heftig rundt hvem som kan være på vei inn.

I går ble det skapt ytterligere furore da det ble klart at Antonio Valencia hadde byttet draktnummer for den kommende sesongen, og dermed gjort den tradisjonsrike nummer 7-drakta ledig.

I tillegg skriver The Independent i dag at Moyes skal være i ferd med å kaste seg inn i kampen om Gareth Bale. Prislappen? Småpene én milliard norske kroner.

BØR DRA: Jamie Redknapp, her sammen med pappa Harry, mener det er på høy tid at Wayne Rooney leverer inn et overgangsønske, og kommer seg vekk fra Manchester. Foto: REUTERS/Luke MacGregor
BØR DRA: Jamie Redknapp, her sammen med pappa Harry, mener det er på høy tid at Wayne Rooney leverer inn et overgangsønske, og kommer seg vekk fra Manchester. Foto: REUTERS/Luke MacGregor Vis mer