- Han bør tenke mindre på ballene mine, og mer på seg selv

Ordkrig i Formel 1.

UPOPULÆRT: Sebastian Vettel får hard medfart fra sine konkurrenter i Formel 1 etter å ha hintet frempå om at de andre lagene er late. Foto: EPA/DIEGO AZUBEL
UPOPULÆRT: Sebastian Vettel får hard medfart fra sine konkurrenter i Formel 1 etter å ha hintet frempå om at de andre lagene er late. Foto: EPA/DIEGO AZUBELVis mer

(Dagbladet): Sebastian Vettel har vært knusende suveren i Formel 1 så langt denne sesongen. Tyskeren har vunnet sju av de 13 løpene denne sesongen, og med en 60 poengs ledelse virker det ikke som om noen skal være i stand til å hente ham inn.

Men 26-åringen fra Heppenheim har likevel klart å skape trøbbel for seg selv da han har kommet med et spark til sine rivaler i andre lag. Så langt gikk det at han hevdet hans eget Red Bull-lag jobbet hardt, mens de andre «dyppet ballene sine i bassenget».

Publikum har heller ikke tatt godt imot det de tolker som arrogant oppførsel fra Vettels side, og buet ham ut. Etter de negative reaksjonene svarte Vettel, men noen unnskyldning var det vel ikke akkurat.

- Bilen er fantastisk, og det skjer ikke av seg selv. Selv om det er mange sjafører som dypper ballene sine i bassenget på fredager, jobber vi likevel hardt for å få et godt løp, sa han ifølge The Guardian.

Vil miste respekten Han har også i senere tid hevdet at dette ikke var ment som et angrep på de rivaliserende lagene og sjaførene. Vettels landsmann, Nico Rosberg, er derimot ikke overbevist.

- Sebastian ber om å bli buet ut når han sier sånt. Mitt lag jobber hardt både dag og natt. Han kan umulig vite om hans lag jobber hardere. Han bør tenke mindre på ballene mine, og mer på seg selv. Han risikerer å miste respekten hos alle om han fortsetter slik, sier Rosberg.

Britiske Jensen Button, som var den siste til å bli verdensmester før Vettel startet sin regjeringstid, kjører til daglig for McLaren. Han mener også kommentarene fra tyskeren er upassende.

- Det er feil det Vettel sier. Det er greit at vi ikke gjør en god nok jobb med å slå Red Bull, men det betyr ikke at vi ikke jobber hardt. Alle jobber vel så mye som Red Bull, sier Button.

TENKE MERE PÅ SEG SELV: Nico Rosberg synes Sebastian Vettel bør fokusere mer på seg selv, og ikke så mye på ballene hans. Foto: EPA/JEON HEON-KYUN
TENKE MERE PÅ SEG SELV: Nico Rosberg synes Sebastian Vettel bør fokusere mer på seg selv, og ikke så mye på ballene hans. Foto: EPA/JEON HEON-KYUN Vis mer