Tidligere styreleder om Rekdal:

- Han bryr seg ikke om Start

Tidligere Start-topp om Kjetil Rekdal.

BRÅK: Starts trener Kjetil Rekdal er foreløpig fratatt sine arbeidsoppgaver i klubben - og ingen vet hva som skjer den neste uka. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
BRÅK: Starts trener Kjetil Rekdal er foreløpig fratatt sine arbeidsoppgaver i klubben - og ingen vet hva som skjer den neste uka. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Start tapte 0-1 mot Aalesund i serieåpningen i OBOS-ligaen, men det var trener Kjetil Rekdal som stjal overskriftene store deler av fotballørdagen på Sørlandet.

Rekdal ledet Start fra benken, til tross for at klubbens styre sa at Rekdal ikke var velkommen - og at trenerprofilen er strippet for ansvarsoppgaver på grunn av en personalsak.

Nå har IK Starts tidligere styreleder, Geir Tønnesland, kastet seg inn i debatten.

Til Fædrelandsvennen forsvarer han klubbledelsen - og går til et lite angrep i retning treneren.

- Han (Rekdal) viser at han ikke bryr seg om klubben. Det kan hende han har det på det tørre juridisk, men det er ikke veldig bra gjort. Jeg er ikke imponert av hans handlinger overfor klubben, sier Geir Tønnesland til lokalavisa.

FRITATT: Start har opprettet sak mot Kjetil Rekdal. 50-åringen er fritatt fra sine oppgaver som hovedtrener i klubben. Video: NRK Vis mer

Tønnesland var styreleder i IK Start i perioden 2016–2018.

- Sett utenfra framstår situasjonen som ubalansert, med en ensidig hyllest av Kjetil Rekdal. Jeg kjenner ham ikke, men det er en klappjakt på ledelsen nå som virker uredelig. Vi vet ikke alt i denne saken ennå, sier han til Fædrelandsvennen.

Kjetil Rekdal ønsker ikke å uttale seg om konflikten i Start. Dagbladet var i kontakt med Start-treneren før helgas kamp.

Kåre kritisk

Det har nemlig stormet rundt den tidligere landslagskapteinen de siste dagene. Bomba smalt torsdag, da Start i en pressemelding opplyste at Rekdal er fratatt sine arbeidsoppgaver i klubben.

Tidligere Rosenborg-trener og nåværende fotballekspert på Eurosport, Kåre Ingebrigtsen, omtaler Start-bråket slik:

- Det virker som et kaos. Det er rart at ledere i norsk fotball ikke klarer å løse det på en bedre måte, sa Kåre Ingebrigtsen i Eurosport-studio i forkant av dagens kamper i Eliteserien.

- Man har nettopp vært gjennom landslagspause, men ender opp med en konflikt et par dager før serie start. Dette her kunne og burde ha vært løst tidligere, mener den tidligere Rosenborg-treneren.

Ikke velkommen

Likevel dukket Rekdal opp og ledet Start mot AaFK. Ifølge klubbstyret kommer ikke Rekdal til å styre Start-trening tirsdag.

Ifølge Starts styreleder, Monica Grimstad. har partene en avtale om at Rekdal ikke møter på trening, ettersom det er nytt drøftelsesmøte mellom Rekdal og Start den dagen.

Opprinnelig skulle partene ha et drøftelsesmøte fredag, men det ble utsatt etter ønske fra Rekdal og hans advokat Erik Flågan.

Grimstad sier følgende til VG.

- Spillerne har treningsfri i morgen. Treningen tirsdag morgen vil bli ledet av Joey Hardarson og Andreas Jensen, uttaler Grimstad.

Rekdal og advokat Flågan sto derimot før helga på sitt og mente det ikke var grunnlag for å hindre 50-åringen i å stille på jobb. Partene sto steilt imot hverandre, og det var stor usikkerhet om hvem som kom til å lede Start mot Aalesund i lørdagens serieåpning.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer