Han debuterte i 1979. I dag satt Dave (55) på benken igjen

Kunne blitt tidenes eldste.

DE GAMLE ER ELDST: Dave Beasant sat på benken da Stevenage gjestet Carlisle i ettermiddag. Hadde han kommet inn, hadde han blitt den eldste spilleren i det engelske ligasystemet noen sinne. Foto: REUTERS/Rob Taggart/NTB Scanpix
DE GAMLE ER ELDST: Dave Beasant sat på benken da Stevenage gjestet Carlisle i ettermiddag. Hadde han kommet inn, hadde han blitt den eldste spilleren i det engelske ligasystemet noen sinne. Foto: REUTERS/Rob Taggart/NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Den tidligere Wimbledon-keeperen Dave Beasant, som i 1988 (!) vant FA cupen, satt i dag på benken for League Two-laget Stevenage FC.

I en alder av 55 år ville Beasant blitt den eldste spilleren i engelsk ligasystem noen sinne om han hadde kommet inn, men så ble altså ikke tilfellet.

Neil McBain, som i 1947 var manager for New Brighton, holder dermed fortsatt rekorden, da han benyttet seg selv i en alder av 51 år under oppgjøret mot Hartlepool.

Beasant hadde med andre ord pulverisert den gamle rekorden.

55-åringen spilte sin siste profesjonelle kamp for Brighton i 2003, og hadde da rukket å være innom Wimbledon, Newcastle, Chelsea, Southampton, Nottingham Forest og Portsmouth. For å nevne noen.

Han fikk også to kamper med flagget på brystet for England, og var i tillegg med til VM i 1990 som tredjevalg bak Peter Shilton og Chris Woods.

Hvorvidt Beasant kunne gjort noe med utfallet av ettermiddagens batalje mellom Stevenage og Carlisle vites ei, men superveteranen måtte se laget sitt tape 3-0 foran 68 tilreisende supportere.

Og Beasant var heller ikke den eneste veteranen involvert. Chris Day, som voktet buret for Stevenage, har rukket å feire 39 bursdager, og deres kollega på Carlisle, Tony Caig, er 40.

134 år på tre målvakter. Respektabelt.