BEST I FORSVAR: Tysklands Patrick Wiencek er en bauta i forsvar. Fredag kan han bli Norges store mareritt. Foto: AP Photo/Martin Meissner
BEST I FORSVAR: Tysklands Patrick Wiencek er en bauta i forsvar. Fredag kan han bli Norges store mareritt. Foto: AP Photo/Martin MeissnerVis mer

VMs beste forsvarsspiller:

- Han deler ut juling

Tyskland-bautaen Patrick Wiencek er VMs beste forsvarsspiller - og angrepsspilleres store mareritt.

  • Tyskland - Norge, kl. 20.30

HAMBURG (Dagbladet): Håndballgutta skal måle krefter med VM-vertene fra Tyskland i kveld. Det betyr også et brutalt møte med forsvarsbauta Patrick Wiencek (29) fra Kiel.

Han topper de offisielle statistikkene for beste forsvarsspiller i VM - med blant annet flest blokkeringer (14) og antall gjenvinning av ball (13).

Den som kanskje kjenner Wiencek best i den norske troppen, er Kiel-spiller Harald Reinkind (26).

TAKK: Danmark slo Sverige og banket Norge gjennom til semifinale i Håndball-VM. Her er vår takk til våre venner i sør. Video: Nicolai Delebekk Vis mer Vis mer Vis mer Vis mer

- Han er stor og sterk, sier Reinkind til Dagbladet.

- Han er et monster i duellene. Han deler ut juling. Han ser skummel ut, men utenfor banen er han snill som et lam, sier Kiel-spilleren.

- Hvordan spillertype er Wiencek?

- Han er god på blokker og god til å takle. Han er solid i midten sammen med Pekeler. Der gjør det vondt å gå inn i dueller. Men hvis noen får vondt, er han den første som kommer bort og spør om det går bra. Han er en tøffing, sier Reinkind til Dagbladet.

Flensburg-proff Magnus Abelvik Rød (21) har møtt Wiencek i Bundesliga.

- Han er veldig god i forsvar. Han er tung og aggressiv i spillestilen. Det er en mann du ikke ønsker å slåss med. Forhåpentligvis kan vi bruke farten, slik at han blir hengende etter og får utvisninger. Han er en stor mann med mange kilo, sier Rød.

Ifølge den offisielle statistikken er Wiencek 2,01 meter og veier 110 kg. Dermed er han noen centimeter lavere enn Rød, men samtidig to-tre kg tyngre.

- Tyskland er først og fremst et godt defensivt lag, med to store gode spillere i midten. Der står Hendrik Pekeler og Patrick Wiencek. Det er robuste typer og folk vi bør holde oss unna. Vi må utfordre «toerne» til Tyskland- Tyskland har ikke de raskeste føttene, så vi er avhengig av stor bevegelse, sier Christian O'Sullivan til Dagbladet.

På håndballspråket kalles de to ytterste spillerne (kantene) for «enere» . Videre innover i banen følger to «toere». I midten står to «treere».

Semifinalen mellom Norge og Tyskland i håndball-VM starter klokka 20.30.