Han digget Frode Kippe og drømte om LSK. Så ble Kristoffer Ajer tidenes yngste kaptein - for Start

- Var på gråten før kampstart.

16 ÅR OG KAPTEIN: Starts Kristoffer Ajer (t.h.) i duell med LSKs Marius Lundemo under oppgjøret på Åråsen. Ajer debuterte som kaptein i Tippeligaen, i en alder av bare 16 år. Kampen endte 1-1, etter at Start dominerte i første omgang, mens LSK tok over etter pause. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB Scanpix
16 ÅR OG KAPTEIN: Starts Kristoffer Ajer (t.h.) i duell med LSKs Marius Lundemo under oppgjøret på Åråsen. Ajer debuterte som kaptein i Tippeligaen, i en alder av bare 16 år. Kampen endte 1-1, etter at Start dominerte i første omgang, mens LSK tok over etter pause. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• LSK-Start 1-1.

ÅRÅSEN (Dagbladet): 16 år og kaptein for et tippeligalag.

Smak på den.

Kristoffer Ajer går i første klasse på videregående skole - men på fotballbanen styrer og dirigerer han lagkamerater helt opp i 30-åra på naturligste vis.

16 mot 37 år I Gudmundur Kristjanssons skadefravær følte Start-trener Mons Ivar Mjelde at 16 år gamle Kristoffer Ajer skulle ledet laget i serieåpningen borte mot Lillestrøm. Han fyller 17 år om ni dager, og skriver seg dermed inn i den norske fotballhistorien som tidenes yngste kaptein i Tippeligaen.

Som kaptein ledet han laget ut på Åråsen - ved siden av den 37 år gamle LSK-kapteinen Frode Kippe. Det var i seg selv et spesielt øyeblikk for Kristoffer Ajer.

Unggutten er nemlig fra Rælingen og romeriking god som noen. Han spilte også i LSK i fem år før familien flyttet til Sørlandet i fjor sommer.

- Drømte om LSK-spill - Jeg var på hver eneste tippeligakamp med Lillestrøm og drømte om å spille her, men akkurat nå er Start laget mitt og det er der jeg har lyst til å være. Men LSK er mitt andre favorittlag, sier Kristoffer Ajer til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.