<strong>Tøffe tak:</strong> Abdurahim "Ibba" Laajaab provoserte mostanderen med teknikken sin. Foto: Jacques Hvistendahl (Dagbladet)
Tøffe tak: Abdurahim "Ibba" Laajaab provoserte mostanderen med teknikken sin. Foto: Jacques Hvistendahl (Dagbladet) Vis mer

- Han dro meg i skrittet og spyttet etter meg

Landslagsspiller så rødt

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det var under en landskamp i innendørsfotball at en amper episode utspilte seg. Norge møtte Andorra til gruppefinale med muligheten til å ta seg videre til neste kvalifiseringsrunde i futsal-EM. Allerede før kampen kom treneren til Andorra bort til det norske stjerneskuddet Abdurahim "Ibba" Laajaab (26) for å ta en liten prat.

- Jeg satt og spiste frokost, og treneren til Andorra visste at jeg hadde slitt litt med en skade tidligere i gruppespillet. Han kom bort til meg og sa at han håpte jeg måtte stå over kampen, sier Ibba.

Når kampen startet senere på dagen var det med Ibba på banen. Han merket at kapteinen til Andorra var ute etter ham under hele kampen.

- Jeg visste at de ville forsøke å ta meg ut av kampen, forsøke å hisse meg opp. Kapteinen deres sparket meg gjentatte ganger i beinet. Han dro meg i skrittet og spyttet etter meg.

Prøvde å slå Landslagssjef Esten O. Sæther fikk med seg det som skjedde, og prøvde så godt han kunne å roe ned Ibba. Han ba den norske spilleren om å heller ta igjen med ballen i bena, og ikke bry seg om at de prøvde å sette han ut av kampen.

- Jeg tok rådet til etterretning og begynte å slå tunneler på ham i stedet. Da ble han enda verre. Da dommeren blåser i fløyta og signaliserer pause kommer han løpende mot meg og skubber til meg hardt. Jeg tar tak i ballen og kaster den i en basketballkurv og sier på engelsk: "Se her, scorer til og med her også". Da prøver han å kaste ballen på meg. På et tidspunkt prøvde han også å slå, sier Ibba.

Episoden ender med at kapteinen kaster en plastikkork midt i panna på Ibba, og tumulter oppstår. Dommeren trekker til seg begge kapteinene og det hele ender med at Ibba og en motspiller får rødt kort i pausen.

- Kapteinen gir en annen spiller på laget skylden for bråket. Det endte med at jeg og en uskyldig spiller fikk rødt kort. Det er det latterligste jeg har sett, jeg gjorde ikke noe galt.

Nå risikerer Ibba å måtte stå over de tre neste avgjørende kampene for Norge. Landslagsledelsen håper at han kun må sone én kamp. Norge møter Tsjekkia, Slovakia og vertsnasjonen Romania i kvalifiseringsrunden om billetter til EM-sluttspillet i Kroatia 2012.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer